Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VASTNED RETAIL EN ALTERA VASTGOED VERWERVEN CENTRUMONTWIKKELING

IN HOUTEN

VastNed Retail en Altera Vastgoed hebben een turnkey-koopovereenkomst gesloten inzake de verwerving van de uitbreiding van Winkelcentrum Het Rond te Houten voor EUR 30,8 miljoen (effectieve investering VastNed Retail EUR 16,4 miljoen en Altera Vastgoed EUR 14,4 miljoen). Het bestaande winkelcentrum omvat circa 20.000 vierkante meter winkelruimte. Met de uitbreiding wordt in totaal circa 8.300 vierkante meter winkelruimte verdeeld over 33 winkels aan het bestaande centrum toegevoegd. Voorts voorziet de uitbreiding in een ondergrondse parkeergarage met circa 400 parkeerplaatsen en een bioscoop met horecagelegenheid op de eerste etage. Verwerving van de uitbreiding van de winkels en parkeerruimte zal plaatsvinden door Het Rond Houten B.V., die reeds eigenaar is van het bestaande deel van het winkelcentrum en waarin VastNed Retail en Altera Vastgoed elk voor 50% participeren. De bioscoop met horecagelegenheid zal voor 100% door VastNed Retail worden verworven. De verwachte brutohuuropbrengsten bedragen circa EUR 2,3 miljoen per jaar. Het verwachte nettoaanvangsrendement voor VastNed Retail bedraagt 7,2%.
De realisatie van de uitbreiding van Winkelcentrum Het Rond zal geschieden door de Van Wijnen Groep. De opening van het nieuwe winkelcentrumdeel is gepland in het eerste kwartaal 2008. Van Wijnen zal tevens zorgdragen voor de realisatie van 165 appartementen boven de winkelruimten. Deze woningen zullen worden verworven door de Algemene Woningstichting Houten (AWH).
De verhuur van de winkelruimte en de bioscoop verloopt voorspoedig. Er zijn inmiddels (voor)verhuurovereenkomsten afgesloten met (inter)nationale ketens zoals ICI Paris XL, Kruidvat, C&A, Expert, Dixons, Cool Cat, Van Haren, De Rode Winkel, Halfords en Hans Textiel. De bioscoop met vier zalen biedt plaats voor 500 bezoekers (stoelen) en is tezamen met de horecaruimte van 400 vierkante meter verhuurd aan de bioscoopketen Merral Theaters.
Hans Pars, chief investment officer van VastNed Retail: "Met deze uitbreiding krijgt het hoofdwinkelcentrum van Houten niet alleen een omvang en branchemix die past bij een groeigemeente van bijna 50.000 inwoners. Het zal tevens de marktpositie van het bestaande Winkelcentrum Het Rond versterken en ruimte bieden voor verdere omzet- en waardegroei van ons bezit."
Rotterdam, 24 januari 2006