Politie Noord-Holland-Noord

Overval op echtpaar in Ter Plaatse

Schagen, 24-01-2006 o Op woensdag 24 januari besteedt RTV Noord-Holland in haar opsporingsprogramma Ter Plaatse aandacht aan een overval op een ouder echtpaar in hun woning aan de Nes in Schagen. In het programma worden eventuele getuigen opgeroepen zich te melden. Ook wordt een reconstructie van de overval getoond.

De overval vond plaats op dinsdagavond 10 januari tussen 19.45 en 20.15 uur werd. De daders gingen er vandoor met slechts een beperkt geldbedrag en een zestal Delftsblauwe borden.

Het echtpaar zat televisie te kijken toen er plotseling twee mannen met een bivakmuts op binnen kwamen. De bewoner (68 jaar) en zijn echtgenote (66 jaar) werden vastgebonden en de overvallers eisten geld. Om hun eis kracht bij te zetten kreeg de man schoppen. Ook werd gedreigd met geweld tegen de vrouw. De slachtoffers hadden alleen wat geld in hun portemonnees zitten. Dit geld werd weggenomen. Vervolgens onderzochten de overvallers het hele huis. Hierbij namen de overvallers zes Delftsblauwe borden mee, deels voorzien van motieven met paarden. Na hun zoektocht verdwenen de overvallers, waarbij zij het echtpaar gekneveld achterlieten. De overvallers zijn vermoedelijk gevlucht via het Schoenmakerspad in de richting van de Acaciaflat.

De politie heeft in het onderzoek de hulp van het publiek gevraagd. Dit werd gedaan door een getuigenoproep in de media, door een passantenonderzoek en door een brief aan de bewoners van de Acaciaflat. Dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte.

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse wordt uitgezonden op woensdag 24 januari om 17.30 uur. Het programma wordt vervolgens tot donderdagmiddag ieder uur herhaald. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Schagen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Laatst gewijzigd 24-01-2006 9:01 | © Politie Noord-Holland Noord |