Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE OPENZORG VERDER ALS STANDAARDAPPLICATIE

Zorgverzekeraars tekenen collectief onderhoudscontracten met oog op efficiënte doorontwikkeling van de applicatie in de toekomst

De Meern, 24 januari 2006 Oracle ontwikkelt de zorgverzekering toepassing Oracle OpenZorg vanaf dit jaar verder als standaardapplicatie. Alle gebruikers van Oracle OpenZorg in Nederland, tot nu toe ontwikkeld via een maatwerkaanpak voor de administratie van zorgverzekeraars, hebben een onderhoudsovereenkomst getekend voor de jaren 2006-2007.

Oracle OpenZorg ondersteunt de belangrijkste administratieve processen van zorgverzekeraars, zoals declaratieverwerking, de verzekerden- of polisadministratie en de zorginkoop. Het pakket wordt gebruikt door de Achmea zorgkantoren, Azivo, AZV/Aruba, Delta Lloyd/Ohra, IAK Verzekeringen, VGZ-IZA, Trias (inclusief Goudse) en Zorg en Zekerheid. Oracle heeft daarmee een marktaandeel van 24 procent.

Voor de periode 2006-2007 hebben alle gebruikers van Oracle OpenZorg een nieuw onderhoudscontract getekend, wat Oracle de gelegenheid geeft de applicatie als een standaardoplossing verder te ontwikkelen. De meerjaren visie die Oracle uitgewerkt heeft voor de zorgverzekeringsbranche richt zich op het ondersteunen van de veranderingen in de zorg tegen lage proces- en IT-kosten. Door de onderhoudsovereenkomst kan Oracle de oplossing conform deze visie verder vormgeven en is pro-actief productmanagement mogelijk, waarbij klanten in speciale adviesgroepen actief betrokken zijn.

Door de ondertekening van een meerjarencontract voor Oracle OpenZorg heeft Azivo voor de toekomst waarborgen gecreëerd voor een stabiele en efficiënte uitvoering van de Zorgverzekeringswet , aldus Aad de Groot, Directeur van Azivo. Tevens betekent de ondertekening voor ons dat enerzijds de zorgadministratie flexibel en op maat kan worden ingericht en dat anderzijds geprofiteerd kan worden van schaalvoordelen door het feit dat het contract met meerdere gebruikers is getekend.

"Oracle maakt het mogelijk om krachten in de markt te bundelen , aldus Ingrid Visscher, Voorzitter Directie van Delta Lloyd Zorg: In de turbulente zorgmarkt met veel wetswijzigingen werkt het kostenverlagend als niet iedereen steeds zelf het wiel hoeft uit te vinden. Met Oracle werken we met state-of- the-art techniek en vooral met mensen die oplossingsgericht zijn en voor je klaarstaan als dat nodig is."

"We hebben gekozen voor een meerjarige overeenkomst voor Oracle OpenZorg, omdat onze organisaties daarmee verzekerd zijn van een optimale prijs/prestatieverhouding vergeleken met een maatwerkapplicatie", aldus Johan Rozendaal, RvB van VGZ-IZA-Trias.

Chris Driessen, RvB VGZ-IZA-Trias licht toe: Oracle OpenZorg is voor ons van strategisch belang. Het meerjarige OpenZorg onderhoudscontract weerspiegelt ons vertrouwen in de continuïteit die Oracle ons kan bieden; we hebben er alle vertrouwen in dat Oracle ons adequaat en langdurig zal ondersteunen. Het is tevens een goede basis om elkaar aan te spreken op eigen verantwoordelijkheden om het gebruik van OpenZorg tot een succes te maken."

Hennie Limberger, Directeur van Zorg en Zekerheid: "Dit is voor ons een belangrijke stap in het opbouwen van een langdurige relatie en samenwerking."

Michiel Walsteijn, Divisie Directeur Zorg bij Oracle: "Met deze overeenkomst bevestigen onze klanten de standaardpakketaanpak. Dit nieuwe model is voor Oracle van strategisch belang. De eerste resultaten tonen een substantiële verbetering van de klanttevredenheid. Daarnaast worden door de inmiddels bereikte schaalgrootte, de functionaliteit en de architectuur steeds geavanceerder en de business case steeds beter."

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.

Ingezonden persbericht