Politie Limburg-Noord

Vier zaken in de uitzending van De Gouden Tip

Datum: 24-01-2006
Tijd bericht: 09:51
Plaats: Venlo / Maastricht
In de uitzending van het opsporingsprogramma De Gouden Tip van 24 januari 2006 komen de volgende zaken aan de orde:

Zaak 1: Diefstal auto, doorrijding en poging doodslag Op zaterdag 3 december wordt overdag in Tegelen een personenauto gestolen. Het is een grijze Opel Kadett met het kenteken NN-SR-12. Laat op deze avond wordt met deze auto een doorrijding na aanrijding gepleegd in Horst. Op zondag 4 december wordt vervolgens een jonge fietser van achteren aangereden door een personenauto. Ook na deze aanrijding rijdt de auto door. De kentekenplaat van de gestolen Opel Kadett blijft op de plaats van de aanrijding achter. De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal en aanrijdingen. Als mensen weten, wie in deze auto rijdt of heeft gereden worden zij ook gevraagd te bellen. De auto is nog niet terug gevonden.

Zaak 2: Overval op winkel in Heerlen Op vrijdagmorgen 30 december kloppen 2 onbekende mannen aan bij de personeelsingang van Action Non Food bij winkelcentrum 't Loon in Heerlen. Zij zijn hier gekomen via de leveranciersingang van het winkelcentrum. Als de bedrijfsleider de deur opent dringen 2 gemaskerde en bewapende mannen de winkel binnen. Onder bedreiging van de vuurwapens gaan de daders er met een groot geldbedrag vandoor. De politie heeft opnamen van de daders. De politie vraagt mensen, die de daders menen te herkennen, kontakt op te nemen. In deze zaak heeft het bedrijf een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor 'de gouden tip'.

Zaak 3: Poging diefstal met geweld in Cadier en Keer Op donderdagnacht 1 december rijdt een vrouw met haar vriend over de Rijksweg in Cadier en Keer. Achter de auto van de vrouw rijdt plotseling een auto, die lichtsignalen geeft en de vrouw ziet een blauw licht op het dashboard. Zij denkt dat politie achter haar rijdt en stopt op de Pastoor Kikkenstraat. Omdat ze de zaak niet helemaal vertrouwt sluit ze de portieren van haar auto. Vervolgens komen twee gemaskerde en bewapende mannen naar de auto lopen. Zij proberen de portieren te openen. De vrouw geeft flink gas en rijdt hard weg. De politie is op zoek naar getuigen of naar mensen, die een soortgelijk feit hebben meegemaakt.

Zaak 4: Straatroof in Echt
Op zaterdagavond 3 december zitten 2 vrienden op een bankje in het speeltuintje aan de Oude Grote aan in Echt. 2 onbekende jonge mannen komen naar hen toe. Een van hen heeft een pistool bij zich. Onder bedreiging van dat pistool en door geweld toe te passen, maken de onbekende mannen een jas, een MP3-speler en een telefoon buit. De politie heeft een signalement van de daders en deze zaak wordt gereconstrueerd.

Tijdens de uitzending wordt in het service-item aandacht geschonken aan de verandere boetebedragen bij overtredingen.

Teksten en foto's van deze uitzending staan vanaf 24-01 om 16.00 uur op de internetsite www.degoudentip.tv Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. Als u informatie hebt over een van deze zaken, belt u dan tijdens de uitzending of herhalingen met het politietelefoonteam op het gratis telefoonnummer 0800 -- 2552 552. Daarna kunt u het algemene politienummer 0900 -- 8844 (lokaal tarief) bellen.