GemNet

Overheden twijfelen nog over Levensloopregeling


DEN HAAG, 20060124 --
Uit een opiniepeiling op de website HRMoverheid.nl blijkt dat een aanzienlijk deel van de overheidsorganisaties nog twijfelt over het al dan niet afsluiten van een collectieve levensloopregeling.




De opiniepeiling is onderdeel van de Levensloopspecial op HRMoverheid.nl. De Levensloopspecial is bedoeld om overheden te informeren over de nieuwe regeling en de verschillende mogelijkheden.


De volledige uitslag van de opiniepeiling:

Kiest uw organisatie voor een collectieve levensloopregeling?
Ja: 32%

Nee: 27%

Nog onduidelijk: 41%


Ondank intensieve campagnes van de verschillende aanbieders van levensloopregelingen lijken de meeste overheden nog geen definitieve keus te hebben gemaakt. Ook voorselectie die het College van Arbeidszaken van de VNG maakte heeft gemeenten nog niet over de streep kunnen trekken. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten beveelt de aanbieders Centraal beheer Achmea, Loyalis en Ohra aan.


Vanaf 2006 moeten werknemers jaarlijks kiezen aan welke regeling ze willen wilt deelnemen: spaarloon of levensloop. Er kan niet gelijktijdig in beide regelingen geld worden ingelegd. Het moment waarop deze keuze in 2006 moet worden gemaakt is echter naar achter geschoven. De keuze hoeft niet per 1 januari aanstaande te worden gemaakt. Als een werknemer in 2006 een bedrag heeft ingelegd in de spaarloonregeling (en dus feitelijk een keuze heeft gemaakt voor spaarloon) heeft hij nog tot 1 juli 2006 de mogelijkheid om deze keuze te herzien.
De stortingen in de spaarloonregeling moeten dan vóór 1 juli 2006 door de bank worden teruggestort naar de werkgever. De werkgever betaalt deze bedragen vervolgens uit.


Over HRMoverheid.nl

HRMoverheid.nl is dé portal voor P&O-ers bij de overheid. Naast actueel nieuws, biedt HRMoverheid uitgebreide dossiers, een vacaturebank en een besloten omgeving waar leden van vragen kunnen stellen, discussiëren en documenten kunnen uitwisselen.
Met ruim vijfhonderd geregistreerde gebruikers en dagelijks zo'n 3000 pageviews is HRMoverheid.nl een vanzelfsprekende ontmoetingsplaats voor HRM-ers bij de overheid.




HRMoverheid.nl