Ingezonden persbericht


Persbericht

Tilburg, 24 januari 2006

Directmovie.nl wil na droomstart doorgroeien naar 100.000 films in 2006

Online Videotheek verhuurt al 6.000 films per maand

Tilburg - De eerste online videotheek van Nederland (www.directmovie.nl) verhuurt sinds haar start een half jaar geleden al 6.000 films per maand. Door gebruik van zogenaamde 'video-on-demand'-techniek worden speelfilms via het internet rechtstreeks op de televisie van de klant vertoond. Uit het grote aantal terugkerende klanten blijkt dat de techniek goed werkt en dat de dienst voor klanten aantrekkelijk is.

"Natuurlijk is het introduceren van zo'n technologisch hoogstaande dienst spannend", zegt Martijn Coehorst, woordvoerder van DirectMovie.nl. "Zeker in het begin testen klanten je uit. Eén keer falen is funest, dan zie je een klant nooit meer terug. Maar zowel onze techniek als ons aanbod zijn helemaal in orde. Dat zien en merken de klanten en dus komen ze terug, want het gemak van DirectMovie.nl is groot."

DirectMovie gaat ervan uit dat er in 2006 een flinke groei gerealiseerd wordt. De prognose is 100.000 films dit jaar. Om deze doelstelling te halen, voegt het bedrijf de komende tijd veel nieuwe films aan het assortiment toe. "We zijn met alle grote distributeurs in gesprek", vertelt Coehorst. "Die kijken de kat natuurlijk ook een beetje uit de boom. Maar nu we zo succesvol zijn, zal niemand de boot willen missen. We verwachten dan ook dat het aantal titels nog verder gaat toenemen. Nu staan onder andere de films 'A Love Song for Bobby Long','Who's Your Daddy','The Others' (met Nicole Kidman), 'Stille Nacht' en vele anderen op de titellijst.

Grote kracht van Directmovie.nl is de begrijpelijke en toegankelijke techniek. De site helpt bij het bepalen van de goede downloadsnelheid en helpt de huurder ook met leggen van de verbinding tussen pc en tv. Er kan onder meer betaald worden via sms, via een 0906-nummer, met MiniTix, een eenmalige incasso en met Ideal. Meer informatie is te vinden op www.directmovie.nl.