Ingezonden persbericht


Persbericht

AT&T door Gartner in het leiders-kwadrant gepositioneerd in het nieuwste onderzoek naar Global Network Service Providers

Evaluatie op basis van volledigheid van visie en mogelijkheid deze uit te voeren

Den Haag, 24 januari 2006 - AT&T Inc. is door Gartner in het leiders-kwadrant geplaatst in het 'Magic Quadrant for Global Network Service Providers, 2005'-rapport .

Volgens Gartner worden alleen ondernemingen met een volledig portfolio voice- en dataproducten in combinatie met bovengemiddelde service en ondersteuning, wereldwijde dekking, concurrerende prijsstelling en een sterke visie die duidelijke en open wordt uitgedragen als leider aangemerkt.

Forrest Miller, group president AT&T Communications Corp.: "We zijn ervan overtuigd dat onze positie in het leiders-kwadrant van het Global Network Service Provider-rapport van Gartner een bevestiging is van de goede wereldwijde positie van het nieuwe AT&T - na de fusie met SBC. We hebben een zeer sterk productportfolio en kunnen grote ondernemingen overal ter wereld uitstekend bedienen."

AT&T heeft wereldwijde IP-gebaseerde netwerkmogelijkheden, -bronnen en -professionals die alom worden beschouwd als ongeëvenaard. Hierdoor kunnen nieuwe IP-innovaties worden gedaan die door de afzonderlijke ondernemingen niet mogelijk waren.

Met haar dochterondernemingen en filialen is AT&T Inc. de grootste telecommunicatieonderneming in de VS en een van de grootste in de wereld. De gecombineerde onderneming is de grootste leverancier van snelle DSL-internetdiensten en lokale en nationale voice-diensten in de VS en de belangrijkste leverancier van data services voor Fortune 1000-ondernemingen. Het nieuwe AT&T bezit 60 procent van Cingular Wireless, de grootste leverancier van wireless services in de VS.

Gartner Research "Magic Quadrant for Global Network Service Providers, 2005" door David Neil, Jean-Claude Delcroix, Jay E. Pultz, Neil Rickard, 15 december 2005.

Over het Magic Quadrant

Het Magic Quadrant is een copyright van Gartner, Inc. uit december 2005 en is met toestemming hergebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische representatie van een markt op een bepaald tijdstip en voor een bepaalde periode. Het is een analyse van Gartner die laat zien hoe bepaalde leveranciers presteren vergeleken met de door Gartner gedefinieerde criteria voor die markt. Gartner doet geen aanbevelingen voor leveranciers, producten of diensten die zijn opgenomen in het Magic Quadrant, en adviseert evenmin om slechts die leveranciers te selecteren die zijn opgenomen in het Leaders kwadrant. Het Magic Quadrant is bedoeld als een research hulpmiddel, en niet als een specifieke leidraad voor actie. Gartner wijst elke aanspraak op garanties, direct of indirect, met betrekking tot deze research af, inclusief alle garanties, verkoopbaarheid, of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over het nieuwe AT&T

AT&T Inc. is een van 's werelds grootste telecommunicatieholdings en is de grootste in de Verenigde Staten. De holding werkt wereldwijd onder het AT&T merk. AT&T bedrijven worden gezien als toonaangevende globale leveranciers van op IP gebaseerde communicatiediensten aan bedrijven. In de Verenigde Staten biedt AT&T snel DSL internet aan, mogelijkheid tot lokale en lange afstand telefonie en het publiceren van telefoonboeken en reclamediensten. AT&T Inc. heeft voor 60% aandelen in Cingular Wireless, met 52 miljoen klanten de nummer 1 van de leveranciers van draadloze diensten in de Verenigde Staten. Aanvullende informatie over AT&T Inc. en AT&T producten en diensten zijn te vinden op: www.TheNewATT.com

Voor redactionele informatie:
Marald Brons
Influx PR
055 - 3663034
marald@influx-pr.com