Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht

24 januari 2006 060124R

Succesvolle campagne kamerverhuur krijgt vervolg

Bijna tweehonderd kamers, dat is de oogst van de advertentiecampagne kamerverhuur die de gemeente Nijmegen, Stichting Nijmeegse Studentenhuisvesting (SSHN), Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) in 2005 voerden. Daarmee heeft de campagne, die particulieren moet stimuleren tot het verhuren van kamers aan studenten, vooral bijgedragen aan de opvang van de jaarlijkse piek in september. Dan zoeken veel eerstejaars studenten tegelijkertijd woonruimte.

De situatie op de kamermarkt voor studerende jongeren verbetert sterk. In 2003 kwam Nijmegen nog zo'n duizend kamers tekort, maar de afgelopen jaren zijn circa vijfhonderd permanente en ongeveer evenveel tijdelijke eenheden gerealiseerd. In november 2005 zijn zeventien woonruimten in de Kapel Westerhelling opgeleverd en sinds augustus 2004 staan in Lent 220 tijdelijke onderkomens. Woningcorporatie Portaal verhuurt via de SSHN tijdelijk panden die gesloopt gaan worden in het Willemskwartier en het Waterkwartier. Dit levert nog eens circa 250 wooneenheden op. Voor aanvang van het nieuwe studiejaar 2006/2007 neemt de SSHN 410 nieuwe kamers op de campus van de universiteit in gebruik. Daarmee is het structurele tekort vrijwel weggewerkt. Samen met de kamers bij particulieren maakt dit het geheel rond.

Voor 2010 wil de SSHN vierhonderd nieuwe wooneenheden realiseren ter vervanging van de tijdelijke voorzieningen in Lent. Dit vindt plaats op de plek waar vroeger de ijsbaan aan de Heyendaalseweg lag en op de TPG-locatie naast het NS-station.

De advertentiecampagne is voor het eerst in 2003 gevoerd. In drie jaar zijn via dit spoor ruim vijfhonderd kamers voor studenten beschikbaar gekomen. Dit heeft in totaal 50.000 euro gekost. De kosten in 2005 bedroegen ongeveer vijfduizend euro en zijn gelijk verdeeld over de partners. Vanwege het succes in de afgelopen jaren is het voornemen om de advertentiecampagne ook in 2006 voeren.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting, doorkiesnummer (024) 329 2380