Noordwijk Ramkraak op kledingwinkel

De politie is een onderzoek gestart maar een ramkraak die op maandag 23 januari, omstreeks 05.00 uur, plaatsvond op een kledingwinkel aan de Hoofdstraat. Omwonenden werden wakker van een klap en glasgerinkel en zagen een auto tegen de pui van de winkel aanstaan. Een drietal personen zou er vervolgens in een donkerkleurige auto vandoor zijn gegaan in de richting van de Huis ter Duinstraat. Een getuige kon het kenteken van de auto aan de politie doorgeven. De auto werd nagetrokken en bleek eerder die avond in Noordwijk gestolen te zijn.

De politie snelde toe en zocht de omgeving af naar de auto. De auto zou in de richting van Wassenaar rijden. Even later meldde agenten van het korps Haaglanden dat zij de auto in Wassenaar hadden aangetroffen. De auto is voor verder onderzoek door de technische recherche in beslag genomen. De eigenaar van de winkel en de auto hebben aangifte gedaan bij de politie. Het onderzoek wordt voortgezet.

Sassenheim Auto rijdt in op auto's en woning

Op dinsdag 24 januari 2006, omstreeks 10.45 uur, reed een 75-jarige vrouw uit Zoetermeer in haar auto over de St. Antoniuslaan. De vrouw wilde de daar aanwezige parkeerplaats oprijden. Op de parkeerplaats raakte de automobilist vermoedelijk verblind door de zon en reed tegen een daar geparkeerde personenauto op. Zij wilde daarna op de rem trappen, maar trapte per ongeluk op het gaspedaal, zo verklaarde zij later aan een agent. Vervolgens schampte zij nog twee auto's en reed tegen een op de stoep geparkeerde scooter aan, die omviel tegen een andere scooter. De automobiliste kwam uiteindelijk met volle snelheid tegen een muur van een woning van Parkstate aan. De bewoners van deze woning waren thuis en zijn met de schrik vrijgekomen.

De personenauto van de automobiliste is Total Loss verklaard, evenals één van de geparkeerde auto's en een scooter. De automobiliste en haar passagier, een 80-jarige man uit Zoetermeer, konden zelf uit de auto stappen en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig hadden zij beiden de gordel om en zijn er geen ernstige gewonden gevallen.

Leiden Aanhouding na diefstal broodje

De beveiliging van het LUMC aan de Albinusdreef hield dinsdag 24 januari rond 10.00 uur een 41-jarige man uit Leiden aan. De man had in het bedrijfsrestaurant een broodje in zijn zak gestoken en liep daarna weg zonder bij de kassa af te rekenen. Dit werd gezien waarna hij in zijn kraag werd gevat en werd overgedragen aan de politie. De man is ingesloten.

Alphen a/d Rijn Jongen veroorzaakt schade aan tafel

Een 15-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn veroorzaakte op dinsdag 24 januari rond 13.30 uur schade aan een tafel in een hamburgerrestaurant aan de Castellumstraat. De schade werd veroorzaakt doordat de jongen op de tafel een aantal dingen in de brand stak. Het personeel waarschuwde de politie die de jongen aanhield voor vernieling danwel brandstichting. Hij is nog ingesloten.

Alphen a/d Rijn Politie ontdekt hennepkwekerij in woning

In een woning aan de Mandenvlechter ontdekte de politie dinsdag 24 januari rond 04.30 uur een hennepkwekerij. Er groeiden 303 hennepplanten onder het licht van assimilatielampen. Luchtfilters waren aangebracht om te luchten zonder dat de geur van hennep de kwekerij zou verraden. Dat de kwekerij toch ontdekt werd was te danken van een melding uit de buurt. Er was gezien dat mannen zich verdacht bij de woning ophielden en ook stond er een trap tegen de gevel. Men dacht aan inbrekers. Via een openstaand raam klommen agenten de woning binnen en ontdekte de kwekerij. Een 30-jarige man uit Alphen aan den Rijn meldde zich rond 12.00 uur bij het politiebureau en vertelde de eigenaar van de kwekerij te zijn. Hij is aangehouden en wordt verhoord. De kwekerij is ontruimd.

Waddinxveen Botsing fietser met voetganger

Dinsdag 24 januari omstreeks 08.30 uur vond op het fietspad van de Willem de Zwijgerlaan een aanrijding plaats tussen een fietser en een voetganger. De fietser, een 14-jarige jongen uit Benthuizen, reed onder de tunnel toen plotseling een 5-jarige jongen uit Waddinxveen overstak waardoor er een aanrijding ontstond. De Waddinxvener werd met een gebroken been overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Verdachte van fietsendiefstal aangehouden

De politie heeft dinsdagochtend 24 januari een 15-jarige jongen uit Gouda aangehouden als verdachte van een fietsendiefstal. In de ochtend van 23 december werd op de Kleiweg de fiets van een 30-jarige Goudse gestolen. De fiets werd nog diezelfde avond in een schuur van een woning aan het Raam teruggevonden. Daders waren er niet bij. De politie startte een onderzoek waarbij ook beelden van cameratoezicht gebruikt werden. Uiteindelijk leidde dit tot de aanhouding van de verdachte. Hij is ingesloten en worden donderdag 26 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gouda Verkeersongeval

Dinsdag 24 januari even na 12.30 uur vond bij de kruising Burgemeester van Reenensingel/Ridder van Catsweg een aanrijding plaats. Een 40-jarige fietsster uit Gouda stak vermoedelijk bij roodlicht vanaf de Ridder van Catsweg de Burgemeester van Reenensingel over. Op dat moment trok een 58-jarige automobilist uit Waddinxveen bij de verkeerslichten op toen hij groenlicht kreeg. Een aanrijding was het gevolg. De Goudse kwam op de voorruit van de auto terecht. Zij werd met rugletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Man weigert winkel te verlaten

De politie heeft dinsdagmorgen, 24 januari, een 34-jarige Gouwenaar, aangehouden toen hij weigerde een supermarkt aan de Constantijn Huijgensstraat te verlaten. De man had eerder al een winkelontzegging gekregen vanwege het bedreigen van het personeel en vanwege overlast. Ondanks meerdere vorderingen door een medewerker van de winkel weigerde de man de winkel te verlaten.

----- Original Message ----- From: "Egmond, Chris van" To: Sent: Tuesday, January 24, 2006 4:21 PM Subject: Politiepersberichten dinsdagmiddag 24 januari

Disclaimer (English text below)

De informatie, die deze E-mail en de daaraan gekoppelde bestanden bevat, is vertrouwelijk en kan wettelijk beschermd zijn. De informatie is alleen bestemd voor de persoon of de organisatie waaraan deze informatie is gericht. In geval u niet de gerechtigde ontvanger bent, dan wijs ik u erop dat het openen, kopiëren, distribueren of handelen in relatie tot de inhoud van deze E-mail en de daaraan gekoppelde bestanden niet toegestaan is en mogelijk strafbaar kan zijn. Politie Haaglanden of Politie Hollands Midden is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overdracht van de inhoud van de E-mail en de daaraan gekoppelde bestanden, noch is Politie Haaglanden of Politie Hollands Midden aansprakelijk voor enige vertraging in de verzending. In geval u (bij vergissing) een E-mail ontvangt, welke niet voor u is bestemd, neemt u dan direct contact op met Politie Haaglanden of Politie Hollands Midden en vermeld daarbij de afzender en het E-mail adres. Verwijder de E-mail daarna onmiddellijk. Wees u er van bewust dat Politie Haaglanden of Politie Hollands Midden niet aansprakelijk is voor virussen. Het is uw eigen verantwoordelijkheid de E-mail en de daaraan gekoppelde bestanden te controleren op virussen. Op basis van communicatie via de E-mail kunnen nooit namens Politie Haaglanden of Politie Hollands Midden contracten geacht te worden zijn gesloten.

The information contained in this E-mail and its attachments is confidential and may be legally privileged. It is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed and others authorized to receive it. If you are not the intended recipient you are hereby notified that any disclosure, copying, distribution or taking any action in reliance of the contents of this E-mail and any attachments is strictly prohibited and may be unlawful. Police Haaglanden or Police Hollands Midden is neither liable for the proper and complete transmission of the information contained in this E-mail and any attachments nor for any delay in its receipt. If received in error, please contact Police Haaglanden or Police Hollands Midden quoting the name of the sender and the addressee and then delete it from your system. Please note that Police Haaglanden or Police Hollands Midden does not accept any responsibility for viruses and it is your responsibility to scan the E-mail and attachments (if any). No contracts may be concluded on behalf of Police Haaglanden or Police Hollands Midden by means of E-mail communications.


---

No virus found in this incoming message. Checked by AVG Free Edition. Version: 7.1.375 / Virus Database: 267.14.22/238 - Release Date: 23-1-2006