Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 012

datum: 24 januari 2006

Basisschool St. Joseph en peuterspeelzaal 't Krummeltje in Hooglanderveen krijgen samen nieuw gebouw

Basisschool St. Joseph beschikt nu over negen lokalen met nevenruimten in twee gebouwen aan de Van Tuyllstraat en de Van Beeklaan. Dit is niet ideaal en het gebouw aan de Van Beeklaan is verouderd. Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten dat deze basisschool een nieuw gebouw krijgt naast het nieuwe wijkcentrum De Dissel. Omdat de school groeit met leerlingen uit Vathorst krijgt het nieuwe gebouw 12 lokalen met nevenruimten.

Peuterspeelzaal 't Krummeltje zou aanvankelijk in het nieuwe wijkcentrum De Dissel worden ondergebracht. Door nieuwe wettelijke geluids- en milieueisen is dat niet meer mogelijk. De peuterspeelzaal zal daarom worden toegevoegd aan de nieuw te bouwen St. Josephschool.

Deze nieuwbouw past in de herontwikkeling van Hooglanderveen. De herontwikkeling is bedoeld om het aanbod aan voorzieningen te verbeteren. De besturen van het Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort en peuterspeelzaal 't Krummeltje, de ouders en de plaatselijke belangenvereniging zijn blij met de plannen. Met de nieuwbouw komt immers ook een eind aan de splitsing van de school in een hoofd- en een dislocatie. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de leerlingen van St. Joseph in 2007 naar hun nieuwe school.

Op de vrijkomende hoofdlocatie van de huidige school komt een supermarkt met daarboven woningen.

Informatie: Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon 033 469 42 82, e-mail b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl


---- --