Ingezonden persbericht


Correcte salarisverwerking MercesHRC@Work in januari 2006!

Groot aantal wetswijzigingen correct verwerkt

Tiel, 24 januari 2006 - Onderwijsinstellingen die het salaris ontvangen via MercesHRC@Work van het administratiekantoor Merces in Tiel kunnen opgelucht ademhalen. Op 19 januari, de sluitingsdag voor de mutaties van de maand januari, is de payroll gedraaid. Alle wijzigingen met betrekking tot de nieuwe landelijke wetgeving - de wet Walvis, Zorgverzekeringswet, Levensloop en auto van de zaak et cetera. - zijn correct ingebouwd en verwerkt.

Ook alle gewijzigde afspraken uit de onlangs afgesloten CAO voor de sectoren Beroeps- en Volwasseneneducatie (BVE) en Voortgezet Onderwijs (VO) zijn ingericht. Onder andere de Werkgeversbijdrage in de Ziektekosten voor de BVE-sector (bestaande uit twee componenten; een vaste bijdrage en een aanvullende bijdrage in verband met aanvullende ziektekostenverzekering), de Inkomenstoelage (VO-sector) en de gewijzigde eindejaarsuitkeringen zijn opgenomen in de salarisberekening. Voor het VO en de BVE-sector zijn de - van toepassing zijnde - wijzigingen dan ook al per 1 januari 2006 correct doorvertaald naar het Verzekerd Jaarinkomen bij het ABP. Voor deze onderwijsinstellingen zijn kostbare herberekeningen in volgende maanden dan ook zeker niet aan de orde.

Tevens is vanaf januari 2006 het klantenbestand dat gebruik maakt van MercesHRC@Work verder uitgebreid. Voortgezet Onderwijsinstellingen werden in 2005 reeds bediend. In 2006 zijn er nu ook verschillende BVE-instellingen die gebruik maken van de op SAP-software gebaseerde oplossing. Op dit moment zijn er zeventien onderwijsinstellingen die MercesHRC@Work gebruiken.

Het compliment dat wij als Merces vorige week van de MercesHRC@Work-klanten kregen was: "Merces maakt in ieder geval waar wat ze belooft; alle regelgeving is direct en snel ingebouwd!".

Over Merces BV

Merces BV is een bekend dienstverlenend administratiekantoor in het onderwijsveld. De dienstverlening strekt zich uit over het gehele gebied van personeels- en salarisadministratie en de financiële administratie van instellingen. Ook worden tools voor managementrapportages geleverd. Merces verloont op dit moment ongeveer 30.000 personeelsleden en heeft daarmee een marktaandeel van tien procent. In de loop van 2004 heeft Merces op basis van een marktanalyse het initiatief genomen tot de selectie van een nieuw informatiesysteem op HRM/Payroll-gebied: MercesHRC@Work.

Over Magma IT-Solutions BV

Magma IT Solutions BV vergroot de toegevoegde waarde van de HRM-functie voor haar klanten. Door de inzet van HRM-specifieke informatietechnologie vinden efficiencyverbetering en procesverbetering plaats. De directe bijdrage van de HRM-functie wordt hierdoor duidelijk zichtbaar in het bedrijfsresultaat van iedere onderneming.

mySAP All-in-One

mySAP All-in-One is ontworpen voor MKB-bedrijven met branchespecifieke eisen. Gebaseerd op mySAP Business Suite zijn de mySAP All-in-One oplossingen vooraf ingericht, betaalbaar en snel te implementeren. Hierdoor kunnen bedrijven hun efficiency vergroten, een snelle ROI bereiken en profiteren van de voordelen van krachtige, geïntegreerde bedrijfsprocessen en e-business-oplossingen. Meer dan 7.100 klanten wereldwijd en meer dan 730 partners onderschrijven de solide kracht van de ruim 550 microverticale mySAP All-in-One oplossingen. Met meer dan dertig jaar ervaring in bedrijfs- en industriële processen, stelt SAP het MKB in staat nieuwe business te creëren, de omzet te verhogen, hogere innovatiestandaarden te bereiken en de effectiviteit van marketing- en salescampagnes te vergroten. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands/solutions/smb/allinone