Ingezonden persbericht

Kinderen gaan uit hun dak tijdens start Musicology

AMSTERDAM, 20060124 -- Onder leiding van Don Diablo en DJ Technick begon vandaag de eerste workshop van het nieuwe muziekproject 'Musicology'. Dit project zet zich in voor de bevordering van het maken van hedendaagse muziek onder basischool leerlingen.


Tijdens deze eerste workshop werd groep 8 van basisschool De kleine reus begeleid door Don Diablo.Op een enthousiaste wijze vertelde Don Diablo hoe hij in het vak terecht was gekomen alvorens hij samen metde kinderen de basiskennis van het DJ zijn door nam. Hierin gaf hij de kinderen ruimschoots de kans om ook zelfplaten te draaien en door elkaar te mixen Aan de enthousiaste gezichten van de kinderen te zien ondervonden zij veel plezier aan deze workshop!

Naast Don Diablo gaf ook de zeer talentvolle DJ Technick een workshop aan de kinderen. Hij wist op een zeer creatieve wijze de kinderen te prikkelen om op een, door de kinderen zelf, ingezette beat te zingen, rappen en te dansen.

De organisatie van Musicology mag spreken over een geslaagde dag waarin de kinderen hun muzikale kant hebben ontdekt en laten zien! Deze eerste workshop heeft laten zien dat Musicology veel goeds bied voor de toekomst! Zo staat de volgende workshop al reeds geplanned op donderdag 26 januari! Dit zal ongetwijfeld wederom een groot succes worden gezien de goede resultaten van vandaag!

Ook de aanwezige pers was zeer tevreden met het resultaat. Een reportage van de dag is woensdag 25 januari en donderdag 26 januari te zien op AT5 om 18:45. Tevens zullen er artikelen komen in NL020, De Telegraaf en in Het Parool.



Musicology