Ingezonden persbericht


24 t/m 28 januari 2006

Internationaal toernooi Olifantenpolo in Sri lanka

Van Frankrijk tot Australië, iedereen speelt Olifantenpolo!

Cricket blijft natuurlijk topsport nummer één in Sri Lanka. Toch is er een nieuwe sport in opkomst, een sport die voornamelijk door vrouwen wordt beoefend: Olifantenpolo! Van 24 t/m 28 januari 2006 vindt dan ook het jaarlijkse Olifantenpolo - toernooi alweer voor de vijfde keer plaats in Sri Lanka. Het zuidelijk gelegen, historische stadje Galle is de plek waar het allemaal gaat gebeuren, de organisatie is in handen van de Ceylon Elephant Polo Association (CEPA).

Voor dit indrukwekkende toernooi zijn maar liefst acht teams aangetrokken uit de hele wereld; een record aantal. Zo zijn er teams uit Australië, India, Singapore, Frankrijk, Thailand, Hongkong, Schotland en Nepal vertegenwoordigd.

Dit spraakmakende evenement wordt gehouden tegen de achtergrond van het Galle Fort uit de 5e eeuw en trekt zowel internationale toeristen als de lokale gemeenschap. Het toernooi stelt zich ten doel bewustzijn te creëren rond olifantenbescherming en fondsen daarvoor.

"De Sri Lankaanse olifant is een gezellig en speels dier. Dat is erg duidelijk te merken aan zijn tomeloze inzet tijdens de wedstrijden. We spelen op de koelste momenten van de dag, zodat het voor het dier ook een leuk verzetje is" zegt CEPA President, de heer Geoffrey Dobbs. De toernooi olifanten worden specifiek getraind voor de wedstrijden en de teams hebben drie spelers en een reserve.

De wedstrijd is ingedeeld in twee zeven minuten durende 'chukkas' speelhelften, met een pauze ertussen van 15 minuten.

Voorzitter de heer Udaya Nanayakkara van Sri Lanka Tourist Board (SLTB) zegt, "Het jaarlijkse Olifantenpolo toernooi groeit sterk in populariteit en bekendheid. We verwachten dat dit een belangrijk evenement gaat worden op onze toeristische jaarkalender."

"De olifant is een belangrijk symbool van Sri Lanka. Dit land heeft veel ontzag voor dit prachtige dier dat op zoveel manieren in ons leven voorkomt" zegt de heer Nanayakkara.

"Het polo toernooi biedt de mogelijkheid de vriendelijke aard van de olifant onder de aandacht te brengen, zijn natuurlijke charme en de wonderbaarlijke interactie die hij met ons mensen tot stand kan brengen," voegt hij toe.

www.srilankatourism.org

Namens Sri Lanka Tourism uitgegeven door:
USP PR & Communicatie - Amsterdam

Voor meer informatie of hoge resolutiebeeldmateriaal kan de redactie contact opnemen met:

Jeannette Spits of Natasha Hooper
Tel: 020 42 32 882, Fax: 020 42 32862
Email: jeannette@usp.nl, natasha@usp.nl

of

Beth Kennedy
Batey PR Marketing Singapore
Tel: +65-63724154, Fax: +65-62278455
Email: beth.kennedy@bateypr.com.sg


---- --