Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

23 januari 2006

Onderwerp: Zutphense overval in Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht besteed dinsdag 24 januari aandacht aan de gewapende overval op de Aldi-supermarkt in Zutphen. De overval vond op zaterdag 3 december 2005 om 17.30 uur, net na sluitingstijd plaats.

Twee gewapende negroïde mannen bedreigden de personeelsleden met vuurwapens en eisten geld. De overvallers gingen er later in een auto vandoor, waarmee een derde man gereed stond.

Het feit, dat de mannen niet gemaskerd waren sterkte vanaf het begin het vermoeden van de politie, dat de overvallers niet uit de omgeving van Zutphen komen. Dit gegeven wordt nog eens versterkt omdat de overvallers in een in Amsterdam gestolen auto reden.

Deze grijze Renault Megane met het kenteken NR-NN-81 werd op de dag van de overval bij een benzinestation aan de Spaarndammerdijk gestolen. De eigenaar had hem met de sleutels erin even laten staan om iets in de tankshop te kopen.

Tijdens het politieonderzoek zijn meerdere getuigen verhoord en uit in verklaringen is gebleken, dat de overvallers geruime tijd vóór de overval zich in de omgeving van de supermarkt hebben opgehouden. Diverse getuigen hebben een signalementomschrijving van de overvallers gegeven.

Dader 1: Negroïde man, 25-30 jaar, 1.85-1.90 meter, stevig / gespierd, zwart kroeshaar, opvallend groot voorhoofd ingevallen wangen, waardoor de jukbeenderen goed zichtbaar waren. Hij droeg een lichtkleurige sweater en een zwarte spijkerbroek Dader 2: - Negroïde man, 25-30 jaar, 1.85-1.90 meter, gezet postuur, geschoren streepjes in linkerwenkbrauw. Hij droeg een zwarte muts, kastanjebruine trui die vanaf de borst zwart werd, een zwart leren jack en zwarte sportschoenen met blauwe opdruk in de vorm van een driehoek.

In het programma wordt een reconstructie getoond èn camerabeelden van de diefstal van de auto. Afgelopen week zijn in alle vroegte de opnamen in de winkel gemaakt, zodat deze gewoon op tijd open kon gaan voor het publiek.

Mensen die nieuwe informatie voor het onderzoek hebben kunnen contact opnemen met het algemene telefoonnummer van de politie 0900 8844 of met het Meldpunt Meld misdaad Anoniem, telefoon 0800 - 7000.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --