Ingezonden persbericht

De Nederlandse website voor Podcasting vandaag gelanceerd: Gespod

AMSTERDAM, 20060124 -- Amsterdam, 24 januari 2006 - In navolging van podcasting websites in de Verenigde Staten, heeft Nederland vanaf vandaag nu ook haar eigen podcasting website. www.gespod.nl is vandaag officieel gelanceerd. Vanaf nu zijn podcasts gemakkelijk te vinden, direct te beluisteren op de site en je kunt je er gratis op abonneren. Hierdoor worden de favoriete podcasts automatisch op de PC, iPod, MP3 speler of PSP geplaatst.


Gespod is vooral gebruiksvriendelijk en leuk. Podcasts kunnen eenvoudig gevonden worden via de zoekmachine of via categorieën. Gespod helpt de gebruiker snel de beste podcasts te vinden door populariteit aan te geven en de waardering die anderen toekennen aan de podcast. Daarnaast kan de gebruiker al zijn favoriete podcasts op zijn eigen pagina plaatsen, kijken en beluisteren.

Podcastcategorieën variëren van business, educatie en lifestyle, tot 'lachen en onzin' en video podcasts. Zo kun je bijvoorbeeld de chinese taal leren en de laatste informatie krijgen over onderwerpen als gezondheid en reizen. Op gebied van radio zijn er tal van amateur podcasters, de radio DJs van morgen. Maar ook programma's van bijvoorbeeld Radio538, JuizeFM, KinkFM, Avro, VPRO, Vara, Business Nieuws Radio en de NCRV zijn op Gespod te vinden. In totaal zijn er momenteel bijna 400 podcasts te vinden op Gespod.nl.

Over podcasting
Podcasting is het kunnen beluisteren en bekijken van entertainment, informatie en educatie, waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. On-Demand media dus. Je kunt podcasts luisteren via PC, MP3 speler of PSP, thuis, in de auto, in de trein of op vakantie.

Podcasting is sterk aan het groeien. Sommige podcast-shows in de Verenigde staten hebben zelfs al meer dan 2 miljoen luisteraars . Ook de verkoop van het aantal iPods stijgt explosief. Van alle iPods die in de laatste 4 jaar zijn verkocht, is 35% verkocht in het laatste kwartaal van 2005. En dan te bedenken dat de meeste podcastluisteraars via de PC luisteren. Podcasting is ook interessant omdat het een grote verandering te weeg zou kunnen brengen in medialand. Iedereen kan nu shows maken en distribueren omdat de kosten extreem laag zijn. Het enige dat je nodig hebt is een PC of Mac, een microfoon en een dosis creativiteit. En een camera als je video podcasts of TV wilt maken.

Over Gespod
Gespod is opgezet door specialisten uit marketing, IT, muziek en entertainment. Podcasting wordt door Gespod gezien als een nieuwe manier van uitgeven en consumeren van radio, TV, entertainment en informatie. Gespod probeert alle On-Demand media vooral toegankelijk, gemakkelijk en leuk te maken. In de nabije toekomst zal Gespod.nl uitbreiden met onder andere de Gespod Studio, waarmee iedereen zelf online podcasts kan maken en opnemen. Gespod treedt niet op als uitgever en zal geen advertising in en rond podcasts plaatsen. Het is de bedoeling dat inkomsten gegenereerd zullen worden uit advertenties op de website.

Voor extra informatie over Gespod en over podcasting kunt u contact opnemen met Wilco Turnhout via wilco@gespod.nl. Zie ook www.gespod.nl.

Gespod Podcasting Nederland
Derde Helmersstraat 54-II
1054BK Amsterdam
Wilco Turnhout
Marco Langebeeke




Ingezonden persbericht