Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gouda, 24 januari 2006

Vernieuwend muziektheater verdient beter podium

KROON Theaterproducties wil herkenbare plek voor 'cross-over' muziektheater

Het Nederlandse talent op het gebied van muziektheater verdient een beter toneel dan de kroeg op de hoek, waartoe het zo vaak wordt veroordeeld. Om de brug - van kroeg naar theater - te kunnen slaan is een nieuw impresariaat opgericht: KROON Theaterproducties.

KROON Theaterproducties specialiseert zich in gewaagd en vernieuwend 'cross-over' muziektheater voor de theater- en evenementenmarkt. Oprichter Wouter Kronenberg beoogt hierdoor deze vorm van muziektheater een veel zichtbaarder plek te geven in de Nederlandse theaters, dan tot nu toe gebruikelijk is.

Merijn Dijkstra, artistiek leider van Intermezzo, één van de gezelschappen die gekozen hebben voor KROON Theaterproducties: 'Met de komst van KROON Theaterproducties wordt eindelijk eens een serieuze poging ondernomen om gedurfd muziektheater weer het Nederlandse theater in te krijgen. Intermezzo mag zich al jaren verheugen in een enorme belangstelling in Duitsland, Oostenrijk en Engeland. In Nederland zijn we niet zichtbaar. Dat is opmerkelijk, we zijn immers een Nederlandse groep met een flinke reputatie, maar spelen zelden voor eigen publiek Wat mij betreft gaat er vanaf nu ook in eigen land weer een hoop spannends gebeuren.'

KROON Theaterproducties vertegenwoordigt: Intermezzo (a capella comedy), La Sopera (meeslepend NederSpaans muziektheater), Suze Cramer (Chansons in vele talen), Faith & Harmony (monks go popclassics), Cantaluz (een rituele flamenco-Balkan-Afro-Cubaanse voorstelling) en Cinema Paradiso (film- en tv-tunes op 'jazzcombo-formaat'). Nieuwe toevoegingen worden op korte termijn bekend gemaakt.

Wouter Kronenberg is van oorsprong muzikant, actief als voorlichter in de communicatiesector en als productiemanager

----------


Ingezonden persbericht