Ericsson rondt overname Marconi af

Rijen, 24 januari 2005 - Ericsson (NASDAQ ERICY) heeft op 23 januari jl. de overname van een aantal onderdelen van Marconi Corporation plc afgerond. Ericsson heeft met succes voldaan aan alle voorwaarden die voor de transactie van toepassing waren.

Op 25 oktober 2005 bereikte Ericsson overstemming met Marconi voor de overname van een aantal strategische bedrijfsonderdelen op het gebied van telecommunicatie. Met de overname versterkt Ericsson zijn positie in het snelgroeiende transmissiesegment en op het gebied van next generation networks.

Carl-Henric Svanberg, President en CEO van Ericsson: "De bedrijfsonderdelen van Marconi vormen een perfecte aanvulling voor Ericsson. We zijn verheugd 6.660 voormalig Marconi-medewerkers bij Ericsson te mogen verwelkomen. De krachtige combinatie van beide bedrijven levert zowel toegevoegde waarde voor Ericsson als onze klanten."

De aquisitie is officieel effectief per 1 januari 2006 jl. De resultaten van de overgenomen bedrijfsonderdelen worden direct in het eerste kwartaal van 2006 in de boeken meegenomen.

Over Ericsson
Ericsson werkt aan de toekomst van mobiele communicatie en breedbandinternet door voortdurend technologisch voorop te lopen. Ericsson levert innovatieve oplossingen in meer dan 140 landen aan alle belangrijke telecom-aanbieders. Meer informatie is te vinden op: www.ericsson.com.

Meer informatie
Ericsson Northern Europe
Emmy Hop (Media Relations)
Tel.: +31 (0)161 249 294
emmy.hop@ericsson.com

Whizpr
Chantal Schepers
Tel: +31 (0)317 410 483
chantal(at)whizpr.nl