Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

24 januari 2006

Eibergen- auto ramt woning

Een 35-jarige man uit Neede is dinsdagochtend in alle vroegte met zijn auto een woning aan de Groenloseweg binnen gereden. Het ongeluk gebeurde omstreeks 04.40 uur toen de man uit de richting Eibergen kwam en de macht over het stuur verloor. Zijn auto draaide hierbij om z'n as en reed via de voortuin een woning binnen. In de woning ontstond aanzienlijke schade. De bestuurder kwam er gelukkig met lichte verwondingen vanaf. Hij is in het ziekenhuis behandeld en heeft op het politiebureau een blaastest moeten uitvoeren. Hierbij bleek een promillage van 1.0 promille. Na het ongeval is z'n auto afgesleept en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Neede - Onder invloed

Een 57-jarige automobilist uit Neede bleek afgelopen nacht (24/1) rond 01.05 uur bij een politiecontrole op de Stationsweg onder invloed van alcohol. De man blies 1,5 prom. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.

Voorst - Automobilist raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft maandag (23/1) rond 15.35 uur bij een snelheidscontrole op de Marmelhorstweg het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige automobilist uit Bennekom. De man reed met een snelheid van 122 km. Hier is echter 60 km toegestaan. Het rijbewijs werd direct ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --