3 e persbericht van dinsdag 24 januari 2006

Eindhoven, 24-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte van diefstal aan

De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Petrus Dondersstraat. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor op de Sint Servaasweg samen met een andere man een navigatiesysteem uit een geparkeerde auto wilde halen. Ze werden daarbij betrapt door de eigenaar van de wagen, die de politie waarschuwde en een signalement van de daders doorgaf. Agenten zagen de verdachte vervolgens op de Petrus Dondersstraat lopen en hielden hem aan. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De andere man is weggerend en spoorloos verdwenen.

Eindhoven: Vrouw zonder rijbewijs weer aangehouden

Op de Onze Lieve Vrouwestraat heeft de politie dinsdagmiddag rond 16.15 uur een 19-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Surveillerende agenten zagen haar op de John F. Kennedylaan in een auto rijden. Omdat ze weten dat de vrouw geen rijbewijs heeft, hebben ze haar laten stoppen. Ze is na de aanhouding heengezonden met een proces-verbaal. Het was niet de eerste keer dat ze is aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De auto is daarom in beslag genomen.

Helmond: Vluchtende man aangehouden

Een man van 40 jaar uit Helmond is dinsdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op de Margrietlaan. Toen agenten hem daar wilden aanhouden omdat hij mogelijk betrokken was bij een drugsdeal, reed hij met zijn auto weg. Een agente, die de man door het geopende portierraam had aangesproken en de contactsleutel uit het slot wilde pakken, werd daardoor enkele meters meegesleurd. De man reed vervolgens eerst achteruit tegen een politiewagen aan en daarna vooruit door een hek een tuin in. De agente moest daardoor de wagen loslaten. De man probeerde daarna nogmaals weg te rijden waarbij het even leek dat hij op een andere agent zou inrijden, maar hij stopte toch. Hij kon worden aangehouden en in verzekering worden gesteld voor verder onderzoek. Een 43-jarige Helmonder, die ook betrokken was bij de mogelijke drugsdeal, werd ook aangehouden en in verzekering gesteld.

Mierlo: Stalker aangehouden door politie

De politie heeft dinsdagochtend rond 8.00 uur een man van 54 jaar uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond-West. Hij zou de afgelopen tijd een 62-jarige man uit Mierlo lastig hebben gevallen door hem steeds op te bellen. De twee mannen hebben een zakelijk conflict. De Helmonder is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Reusel: Politie zoekt buit van inbraak

De politie is op zoek naar mensen die weten waar de goederen zijn gebleven die afgelopen week zijn weggehaald bij een inbraak in een garagebox bij een woning aan de Beukenlaan (zie 2e persbericht van maandag 23 januari 2006). Bij de politie is maandagmiddag aangifte gedaan van die inbraak. Maar uit onderzoek is inmiddels gebleken dat enkele kinderen maandagochtend rond 11.00 uur een deel van de buit hebben gevonden in een park aan de Kerkstraat. Getuigen hebben gezien dat de kinderen er vervolgens vandoor zijn gegaan met enkele koffers met daarin vermoedelijk een deel van de buit. Op die plek is één koffer achtergebleven. Mensen die meer weten, kunnen bellen met de politie in De Kempen via 0900-8844.