Politie Zeeland


---


W-346-2006 Rijden onder invloed
Op de Gildeweg in Vlissingen is dinsdagmiddag een 61-jarige automobilist uit die plaats aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol.
Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Omdat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs kon dit ook niet worden ingenomen. Wel kreeg hij een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal waarna hij weer in vrijheid werd gesteld.

Z-347-2006 Aanrijding in IJzendijke
In Ijzendijke vond dinsdag rond 18.30 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 42-jarige vrouw uit de gemeente Sluis reed in haar auto over de Zevenhofstedenstraat en verleende op het kruispunt met de N61 geen voorrang aan een van rechtskomende personenauto, bestuurd door een 58-jarige man uit Eeklo (B). Beide voertuigen raakten bij de aanrijding zodanig beschadigd dat ze moesten worden weggetakeld. De bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Z-348-2006 Grote verkeerscontrole in Terneuzen
In Terneuzen werd dinsdag van 14.00 tot 21.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden waarbij in totaal 92 boetes werden uitgeschreven.
De meeste boetes, 33 in totaal, werden uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, 21 voor fout parkeren, 18 voor het rijden met slechte of geen verlichting. Bovendien werden nog 10 bromfietsers bekeurd omdat hun brommer teveel vermogen had of teveel geluid produceerde. Verder werden nog boetes uitgeschreven voor o.a. rijden door rood licht en niet handsfree belle.
Drie voertuigen werden aan het bureau gestald waarvan één voor technisch onderzoek, de andere twee i.v.m. achterstallige boetes.
De controles werden gehouden op de Guido Gezellestraat, mr. F.J. Haarmanweg en de Bellamystraat.

---- --