Gemeente Harderwijk


Avond over aanscherping reclamebeleid in de Binnenstad

Eén van de aandachtspunten uit de Kwaliteitsslag Binnenstad is het terugdringen van overheersende (gevel)reclames. Vorig jaar juni was over reclames in de Binnenstad al een algemene informatie- en discussieavond in het stadhuis. Mede op basis van de ideeën die daaruit naar voren zijn gekomen heeft het college een nieuw reclamebeleid geformuleerd. Dit is de reclamenota `Naar een ander reclamebeleid in de Binnenstad'. Onderdeel van deze nota is een voorstel voor een geactualiseerde reclameverordening en nieuwe toetsingscriteria in de welstandsnota voor reclame-aanvragen in de Binnenstad. Ook wordt voorgesteld de regels voor uitstallingen van waren te verscherpen (Algemene Plaatselijke Verordening).

Voordat dit beleid ter vaststelling wordt aangeboden aan de gemeenteraad bieden wij de mogelijkheid tot inspraak op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening. De concept-reclamenota ligt sinds 23 december (zie eerdere publicatie op de gemeentepagina van 22 december) voor een ieder gedurende zes weken ter inzage bij de balie Bouwzaken in de stadswinkel in het stadhuis. Gedurende deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling inspreken. Reacties kunnen worden gestuurd naar afdeling Bouwzaken, t.a.v. mevr. M. Huisman, tel. 411352.

Tijdens deze inspraakperiode organiseert de gemeente een inspraakavond op dinsdagavond
24 januari om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. Daar worden de nieuwe voorstellen toegelicht en bestaat de mogelijkheid hierop te reageren. U hoeft zich voor deze avond niet vooraf aan te melden, maar we stellen aanmelding wel op prijs.

Informatie en aanmelding: mevr. M. Huisman, afd. Bouwzaken, tel. 411352.