Provincie Limburg

Provincie draagt 60.000,- bij aan Brede School Malberg Wijk Malberg krijgt Leefbaarheidsimpuls

Vandaag heeft gedeputeerde Herman Vrehen van de Provincie Limburg aan wethouder Wim Hazeu van de gemeente Maastricht meegedeeld dat de wijk Malberg 60.000,- ontvangt uit het Leefbaarheidsfonds. Dit geld is bestemd voor de realisering van een Brede School in de Maastrichtse wijk.

Vanuit het provinciale beleidsthema Vitale kernen en buurten ontvangt de wijk Malberg 60.000,- voor de Brede School uit het Leefbaarheidsfonds. Dit fonds is opgericht om projecten die de leefbaarheid in steden en dorpen verhogen, te financieren. Goede voorzieningen vormen immers de basis van de vitaliteit en leefbaarheid van een buurt. De primaire verantwoordelijk-heid hiervan ligt bij de gemeente en haar burgers. De Provincie Limburg ondersteunt deze projecten door middel van advies en financiering.

De Brede School is onderdeel van het buurtontwikkelingsplan Manjefiek Malberg. In dit plan wordt het centrum van Malberg de komende jaren ingrijpend vernieuwd. Gestreefd wordt om direct na de zomervakantie te starten met de bouw van de Brede School. Anderhalf jaar later (begin 2008) wordt het eerste centrumgebouw opgeleverd en opent de Brede School haar deuren.

Hoofddoel van de nieuwe Brede School is versterking van de sociale samenhang in de wijk. De twee basisscholen (Markus en Palet) nemen er hun intrek, samen met buurthuis Het Ruweel, welzijnsinstelling Trajekt, peuterspeelzalen en het buurtcafé. De Brede School herbergt ook een gymzaal, grote zaal en een prachtige passage. Trajekt en Het Ruweel organiseren er allerlei activiteiten voor kinderen, jeugd en volwassenen. Ook is er ruimte voor de verenigingen en eigen initiatieven van bewoners. De Brede School wordt zo het bruisend hart voor alle bewoners van Malberg.

24-1-2006 09:32