Politie Hollands Midden

Datum: 24 januari 2006

De Zilk Insluiping in huis
De politie heeft aangifte opgenomen van een bewoner van een huis aan de Zilkerduinweg. Op zondag 22 januari, in de vroege ochtend, is er een man de woning binnengeslopen. Via de achterdeur die niet slotvast was afgesloten is de man binnengedrongen en heeft een jas en zes flesjes bier meegenomen. Een omwonende had die nacht een dronken man weggestuurd van de Zilkerduinweg. Vermoedelijk heeft deze man met de insluiping te maken. De politie is op zoek naar personen die iets meer kunnen vertellen over deze man. Getuigen kunnen zich melden bij de politie middels het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Lisse Bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Heereweg is in de avond van maandag 23 of de nacht van dinsdag 24 januari ingebroken. Men heeft de voordeur van de winkel ingeslagen om binnen te komen. Uit de winkel werd een hoeveelheid rookwaren weggenomen. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Leiden Auto-inbrekers op heterdaad betrapt

De 31-jarige Leidse eigenaar van een op de Uiterstegracht geparkeerde auto zag dinsdag 24 januari rond 02.00 uur dat twee mannen gereedschapkisten uit zijn auto stalen. Hij schreeuwde het tweetal toe de spullen terug te zetten wat zij echter niet deden. Zij liepen met de gereedschapkisten weg. De eigenaar belde de politie. De agenten zagen de twee, een 21-jarige man uit Leiden en een 24-jarige man uit Leeuwarden, op de Vestestraat lopen. De kisten hadden ze niet meer bij zich. De mannen werden aangehouden en zijn ingesloten. Bij een rondje in de wijk werden de gereedschapkisten weer teruggevonden. De politie zet vandaag het onderzoek tegen het tweetal voort.

Leiden Aanhouding voor winkeldiefstal

Een 36-jarige vrouw uit Amsterdam pleegde maandag, rond 15.40 uur, een winkeldiefstal bij een sportzaak aan de Lammenschansweg. Zij stal daar een trainingsjas en broek. De vrouw rende weg toen het alarm bij het verlaten van de winkel de kassa afging. Personeel ging achter haar aan en wist haar in de kraag te vatten. De politie heeft de vrouw ingesloten. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet. Daarbij zoekt de politie ook nog naar een man die bij de vrouw was, maar niet kon worden vastgehouden door de medewerker. De medewerker kreeg een klap in het gezicht van de man en moest hem daardoor laten gaan.

Leiden Aanhouding voor illegaal plaatsen reclamebord

De politie hield maandag 23 januari, rond 22.30 uur, op de Plesmanlaan een 22-jarige Rotterdammer aan. De man was daar bezig om illegaal een reclamebord te plaatsen. Het bord kondigde een uitgaansevenement in Leiden aan. De man kreeg een proces-verbaal voor overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening en werd rond middernacht weer op vrije voeten gesteld.

Alphen a/d Rijn Politie treft verdovende middelen aan

Agenten controleerden op dinsdag 24 januari, rond 00.50 uur, op de Preludeweg een auto met daarin drie mannen. Bij een 20-jarige Gouwenaar werden 2 bolletjes met heroïne, 1 bolletje met cocaïne en twee zakjes met een nog vast te stellen opiaat aangetroffen. Hij werd dan ook aangehouden voor het bezit van deze verdovende middelen en zit nog vast. Vandaag zet de politie het onderzoek tegen hem voort.

Haastrecht Auto rijdt van dijk

Een 23-jarige automobiliste uit Capelle aan den IJssel is maandagavond, 23 januari, met haar auto van de dijk gereden. De vrouw reed over de Steinsedijk in de richting van Hekendorp en wilde linksaf slaan om een erf op te rijden. De vrouw sloeg echter te vroeg af en reed de dijk af. De auto sloeg over de kop en kwam weer op z'n vier wielen terecht. Een inzittende, een 19-jarige man uit Delft, klaagde over de nek. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Schoonhoven Gebied afgezet vanwege LPG-tank

De politie heeft maandag 23 januari eind van de middag de omgeving van de Reinier de Graafstraat ruim afgezet vanwege een LPG-tank die vloeistof lekte. De politie kreeg vanaf 17.00 uur enkele meldingen dat de tank gas begon te lekken. Ook zou er rook uitkomen. De tank is vermoedelijk begin vorige week aangeboden als oud ijzer en neergezet bij het grof vuil. De tank is echter blijven liggen en is later vermoedelijk door de jeugd versleept. Kennelijk is de slang losgetrokken waardoor de vloeistof eruit kon lopen. De politie heeft de omgeving, vanwege ontploffingsgevaar, afgezet waarna de brandweer de tank heeft laten leeglopen. De brandweer heeft de tank meegenomen waarna even na 18.30 uur de omgeving weer werd vrijgegeven. De politie wil weten wie de tank heeft achtergelaten en verzoekt getuigen zich te melden.

Waarden Politie houdt man aan inzake huiselijk geweld
De politie kreeg op maandag 23 januari de melding dat er een vrouw in een woning aan het Oosteinde was geslagen door haar ex-man. Zij was een aantal keer met een vuist in het gezicht geslagen en bij haar keel vastgepakt. In het kader van het protocol huiselijk geweld besloot de politie, ondanks dat de vrouw geen hulp wilde, de man aan te houden. De politie heeft met het nieuwe protocol huiselijk geweld de mogelijkheid om de verdachte aan te houden, zonder dat er aangifte wordt gedaan.

Agenten reden naar het Oosteinde, waar een gespannen sfeer hing. De vrouw werd naar buiten gevraagd om haar verhaal te melden. Even later kwam de verdachte ook naar buiten. De man werd direct aangehouden, maar dit ging niet zonder enig verzet. Met drie agenten werd de man vastgehouden en geboeid. Voordat dit echter lukte begon de zoon van de man zich ermee te bemoeien. Hij schopte één van de agenten en gaf knietjes tegen de ribben. Middels het gebruik van pepperspray werd de zoon tot kalmte gebracht en kon hij aangehouden worden. Door de onverwachte commotie wist zijn vader zich aan de greep van de agenten te verlossen en gooide een voorwerp in de richting van de agenten. Ook hij moest gepepperd worden. Uiteindelijk zijn beide mannen overgebracht naar het politiebureau. De twee mannen zijn ingesloten. In het ziekenhuis is bij de agent die door de zoon geschopt werd een aantal gekneusde ribben geconstateerd. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --