Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 24-01-2006 o Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Man aangehouden met nepvuurwapen

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 januari een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een nepvuurwapen.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 01.50 uur een voertuig stilstaan op de Humberdreef. Plotseling reed de chauffeur achteruit en kwam daarbij op de andere weghelft, waar bijna een aanrijding ontstond. De agenten besloten de bestuurder te controleren en gaven hem een stopteken.

Op het moment dat de agenten de man wilde aanspreken zagen zij onder de bestuurdersstoel een deel van een vuurwapen liggen. De 24-jarige bestuurder uit Utrecht werd direct aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het wapen bleek een nepvuurwapen te zijn. Verder onderzoek in de auto leverde een aantal opvallende zaken op waaronder een mes en inbrekerswerktuigen.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Lessinglaan heeft de politie maandagmorgen een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 09.30 en 11.00 uur werden in totaal 600 voertuigen gecontroleerd. Voor 40 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 62 km/u.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Twijnstraat heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 17.55 uur een man zich verdacht gedragen. Uiteindelijk bleek dat de man levensmiddelen mee wilde nemen zonder af te rekenen. De 44-jarige verdachte uit Utrecht werd door het personeel aangehouden. De Utrechter verzette zich tegen zijn aanhouding. Op het moment dat de politie arriveerde, zaten drie personen op de man om het in bedwang te houden. Nadat de agenten de man geboeid hadden, werd hij voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Man aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden voor belediging.

Tijdens de surveillance zag een motoragent een bestuurder op een snorfiets over de Amsterdamsestraatweg rijden. De agent wilde de jongen controleren, maar bij het zien van de motoragent ging de hij er vandoor. Na een korte achtervolging stopte de jongen bij zijn woning aan de Meidoornstraat en rende naar binnen. De agent achtervolgde hem kon nog net voorkomen dat de deur voor zijn neus werd dichtgegooid.

De vader van de jongen kwam naar de voordeur en weigerde elke medewerking en begon uiteindelijk beledigende opmerkingen in de richting van de agent te maken. Met assistentie van een aantal collegas werd de 65-jarige man uit Utrecht voor verhoor overgebracht naar het bureau. De jongen kwam enige tijd later toch met zijn snorfiets naar het bureau.