Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Jongetje (11) opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 24-1-2006 10:49:16

Barneveld - Een elfjarig jongetje uit Barneveld is maandagmiddag door de politie in zijn woonplaats opgepakt door de politie wegens winkeldiefstal. De jongen zou bij een winkel aan de Jan van Schaffelaarstraat snoep hebben gestolen. Winkelpersoneel had de jeugdige Barnevelder echter op heterdaad betrapt en droeg hem over aan de politie. Die nam de jongen mee naar het politiebureau. De jongen bekende de diefstal en is later aan zijn ouders overgedragen. Aangezien de jongen strafrechtelijk minderjarig is kan hij niet vervolgd worden. Wel is er voor de jongen hulpverlening verzorgd om te voorkomen dat hij weer in de fout gaat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dagvaarding na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 24-1-2006 10:47:44

Nijkerk - De politie van Nijkerk heeft maandag op de Frieswijkstraat een 39-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw was door winkelpersoneel betrapt toen ze voor ongeveer 100 euro aan levensmiddelen had meegenomen zonder af te rekenen. Gewaarschuwde agenten hielden de Bunschotense vervolgens aan. De buit moest worden teruggegeven aan de zaak. De vrouw had de winkeldiefstal bekend en is na verhoor weer vrijgelaten. Justitie besloot haar te dagvaarden. Binnenkort zal ze voor de rechter moeten verschijnen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Te hard gereden en onder invloed:rijbewijs ingevorderd
Publicatiedatum: 24-1-2006 10:47:12

Wageningen/Renkum - De politie van Wageningen heeft maandag het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige man uit Renkum na een snelheidsovertreding en het rijden onder invloed. De man trok in de nachtelijke uren de aandacht van surveillerende agenten toen hij met zijn auto met hoge snelheid door Wageningen reed. De agenten zetten de achtervolging in en klokten de Renkumer op de Ritzema Bosweg met een snelheid van 130 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden. Ook zagen zij de man door rood licht rijden op de Rijksweg N224 ter hoogte van Renkum. Op de Wilgenpas werd de Renkumer tot staan gebracht. Bij het aanspreken roken de agenten alcohol waarop de Renkumer mee moest naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de man met een alcoholpromillage van 0,86 (anderhalf keer de norm) achter het stuur had gezeten. In verband met deze verschillende overtredingen besloten te agenten het rijbewijs van de Renkumer in te nemen. Ook werd proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606