Gemeente Hellendoorn


Skatepark groot Lochter krijgt Funbox en Railslide

Sinds vorig jaar stelt de gemeenteraad jaarlijks geld beschikbaar om speelvoorzieningen voor de doelgroep 12+ (ca. 12-16 jaar) te realiseren. Er is daarom geïnventariseerd aan welke voorzieningen behoefte bestaat. Het realiseren van een goede skatevoorziening is in dat onderzoek meerdere malen naar voren gekomen. De bestaande skateplek in Groot-Lochter (in het park nabij de Beethovenlaan) wordt daarom als eerste door de medewerkers van het team Groen en Afval gerenoveerd en uitgebreid.

Funbox en railslide
De huidige skateplek wordt uitdagender gemaakt door uitbreiding met een funbox en een railslide. De funbox is een element dat van meerdere zijden aangereden kan worden. De railslide is een lange ijzeren staaf waarover skaters met hun skates kunnen schuiven. Enkele betonnen poefs aan de rand van het veldje gaan fungeren als zitelement. De leuning van de aanwezige half-pipe wordt hersteld.

Oproep aan skaters
De gemeente vraagt de gebruikers van de skatevoorziening hun steentje bij te dragen. Om het skatepark schoon en in goede staat te houden. Afval hoort in de daarvoor bestemde afvalbak en vandalisme kan direct worden gemeld bij 0548 630214. De locatie zelf wordt toegankelijker gemaakt voor onderhoudsvoertuigen.
Als het weer het toelaat start de gemeente half februari met de uitbreiding en renovatie.