Gemeente Hellendoorn


Gemeente biedt mogelijkheid voor besparing op energiekosten bedrijven

De gemeente Hellendoorn helpt bedrijven om energiekosten in de hand te houden. In samenwerking met de Businessclub Hellendoorn/Nijverdal (BCHN) biedt de gemeente de mogelijkheid aan alle ondernemers in de gemeente Hellendoorn om gesubsidieerd een energiescan te laten doen. Op basis van deze scan krijgt men een goed beeld van de mogelijkheden om te besparen op de energiekosten. Het aanbod geldt tot en met 18 februari 2006. Er is voor 40 scans subsidie beschikbaar.

Waarom een energiescan?
De stijgende energiekosten zorgen voor hogere exploitatielasten. Het resultaat van de energiescan is een praktisch overzicht van de mogelijke maatregelen en de bijbehorende beoordelingsaspecten op technische inpassing, energiebesparing, investeringskosten, subsidiemogelijkheden, rentabiliteit enzovoort. Uit energiescans van 2005, bij bedrijven op 't Lochter in Nijverdal, blijkt dat besparingen van 10 tot 15% eenvoudig gerealiseerd kunnen worden. Met de energiescan wordt ook voldaan aan de eisen vanuit de Wet milieubeheer. Een energiebesparingsplan is namelijk verplicht bij een energieverbruik van boven de 50.000 kWh of 25.000 m' gas per jaar.

De gemeente heeft met DWA uit Rijssen afgesproken dat zij tegen gereduceerde tarieven scans uitvoeren voor bedrijven in de gemeente Hellendoorn. Ook geeft de gemeente nog een subsidie van ⬠300,00 per scan. Het totaal voordeel kan daarmee oplopen van ⬠600,00 tot â¬
1.250,00. Dit betekent dat de kosten van de scan vaak al (ruim) binnen één jaar terugverdiend zijn. De kosten van de energiescan zijn wel afhankelijk van de bedrijfsgrootte. De subsidiebetaling wordt afgehandeld via DWA.

Bedrijven die gebruik willen maken van het aanbod kunnen contact op nemen met de gemeente Hellendoorn, Alfons Punt tel. 0548-630531 email: a.punt@hellendoorn.nl of DWA installatie- en energieadvies, Machiel Karels tel. 0548-535545 email karels@dwa.nl