Politie Gelderland-Zuid

Kapotte koplamp leidt tot aanhouding

Nijmegen, 24-01-2006 o Politiemensen lieten in de nacht van maandag op dinsdag op de Groenestraat een auto stoppen omdat een van de koplampen het niet deed. De 33-jarige Nijmeegse bestuurder van de auto bleek een bekende van de politie te zijn. De man had nog een aantal vonnissen open staan.

Naast hem op de bijrijdersstoel zat een man die voortdurend naar de grond keek, vermoedelijk omdat hij niet herkend wilde worden. Toen de politiemensen hem naar zijn personalia vroegen, bleek dat deze 30-jarige Nijmegenaar gesignaleerd stond en door Justitie gezocht werd.

Op dat moment verwisselde de man snel van plaats, startte de motor en reed er met hoge snelheid vandoor, waarbij hij op één van de agenten af reed. Door opzij te springen kon die een aanrijding voorkomen. Een van de politiemensen probeerde hem nog vast te grijpen, maar moest hem door de hoge snelheid van de auto loslaten.

De 33-jarige bestuurder van de auto is aangehouden op verdenking van het verbergen van een gezochte verdachte of voor het helpen bij het ontkomen aan de politie.
(07)