Analisten zeer gecharmeerd van ING Groep

Marketadvices.com


-------------MAANDELIJKS PERSBERICHT--------------

Analisten zeer gecharmeerd van ING Groep
Laurus weet ook begin 2006 geen potten te breken

Uit een onderzoek van researchbedrijf Marketadvices.com blijkt dat het aandeel ING de grote favoriet van de AEX-index is onder analisten. Het wordt op een goede 2e en 3e plek gevolgd door respectievelijk SBM Offshore en BAM.

Aandelen waar de beleggers hun vingers maar beter niet aan kunnen branden zijn volgens de analisten Rodamco Europe, Crucell maar vooral ook Laurus.

Met een koopadvies voor Van Der Moolen voert IRIS de lijst van adviezen aan die de afgelopen tijd de hoogste rendementen behaalt hebben.

Toppers voor 2006

ING krijgt 30 koopadviezen en is daarmee het beste jongetje van de AEX-klas. Onder andere Delta Lloyd, Merrill Lynch en de Deutsche Bank uitten hun vertrouwen door recent een koopadvies af te geven. Daarnaast blijkt dat ook SBM Offshore de laatste tijd weinig fout kan doen bij analisten, onder andere Morgan Stanley en de IRIS bevestigen deze positieve tendens met een koopadvies. Ten slotte doet ook BAM het goed met in totaal 11 koopadviezen van onder andere F. Van Lanschot.

Weinig vertrouwen in Laurus

Supermarktconcern Laurus wist de beleggingsexperts in 2005 maar niet te overtuigen van zijn waarde. Ook in het begin van 2006 is de lucht boven het aandeel nog niet geklaard. Graadmeter hiervoor zijn onder andere de afgegeven verkoopadviezen van ING Financial Markets en Petercam.
In totaal raden 10 instellingen af om met Laurus in zee te gaan. Iets minder negatief is men over de bedrijven Crucell en Rodamco Europe, deze fondsen krijgen respectievelijk 8 en 5 verkoopadviezen te verwerken.

Internationale blik

Op de Dow Jones valt General Electric op door het vele vertrouwen dat het krijgt van de analisten. Met 27 koopadviezen en maar vier keer het advies 'houden' is het aandeel General Electric onbetwist 'Hot'. Niet één analist durft het aandeel op 'verkopen' te zetten.

Op de Dax-index is het Duitse financiële concern Allianz het populairst en aan de CAC40 staat het Franse bouwbedrijf Vinci bij de experts in een goed blaadje.

Alle koop- en verkoopadviezen van gerenommeerde binnen- en buitenlandse effecteninstellingen zijn gratis te raadplegen op de pan-Europese beleggingssite www.marketadvices.com.

IRIS behaalt hoogste rendement

Van alle instellingen die beleggingsadviezen uitbrengen is IRIS de afgelopen 4 weken het meest succesvol geweest. Zouden beleggers het afgegeven koopadvies voor Van Der Moolen op 28 december 2005 opgevolgd hebben, dan had deze belegging hun een rendement opgeleverd van wel 19,53%.
In de top 3 van adviezen over de laatste vier weken met de hoogste rendementen wordt IRIS gevolgd door het Amerikaanse StockScouter(onderdeel van Camelback Research), met een verkoopadvies voor Intel, en Keijser Securities met een koopadvies voor Innoconcepts. Deze analisten behaalden met hun adviezen een rendement van respectievelijk 15,63% en 11,68%
Deze en andere behaalde rendementen zijn terug te vinden op www.marketadvices.com.

Over MarketAdvices.com

Dit maandelijks verschijnend persbericht is afgeleid van de informatie op onze website. MarketAdvices.com is een pan-Europees researchbedrijf dat internationale koop- en verkoopadviezen van gerenommeerde effecteninstellingen verzamelt en gratis verspreidt via haar website www.marketadvices.com. Deze adviezen gaan in totaal over een 340-tal aandelen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Duitsland en Nederland.

Daarnaast biedt MarketAdvices.com inzicht in de behaalde rendementen op de afgegeven adviezen van de analisten.

Overzicht van de genoemde aandelen

Aandeel (Aantal Koopadviezen, Houdadviezen en Verkoopadviezen) ING Groep (30,5,0)
SBM Offshore (12,0,0)
BAM (11,0,0)
Laurus (1,0,10)
Crucell (1,2,8)
Rodamco Europe (1,3,5)
General Electric (27,4,0)
Allianz (30,2,0)
Vinci (11,1,0)
(k,h,v)


---Einde persbericht---

Contactinformatie (