Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Inzet van mobiele dataoplossingen: een leerproces

Rotterdam, 24 januari 2006

Onderzoek van media- en onderzoekbureau WishUmobile toont aan dat de inzet van mobiele dataoplossingen, zoals Personal Information Manager (PIM) oplossingen, binnen organisaties snel wordt uitgebreid met andere mobiele toepassingen. Dit zijn meestal toepassingen waarvan de toegevoegde waarde direct gelieerd kan worden aan het meest primaire bedrijfsproces, zoals oplossingen voor de buitendienst medewerker.

Bijna de helft van de organisaties denkt binnen een jaar in een nieuwe mobiele oplossing te gaan investeren.

Gebruikersorganisaties zonder mobiele ervaring gaven in het onderzoek aan dat de toegevoegde waarde van een mobiele dataoplossing niet inzichtelijk is. Daar ligt een schone taak voor de aanbieders, gebruikersorganisaties mét ervaring zien die toegevoegde waarde namelijk wel zegt Remco van Dijk, marketing manager bij WishUmobile.

Barrières

Organisaties zonder mobiele dienst in huis zien kosten als grootste barrière. Voor organisaties die al wel een mobiele dataoplossing operationeel hebben geldt dat niet. Zij verwachten zelfs binnen een jaar de investering terugverdiend te hebben. Deze laatste groep ziet daarentegen de complexiteit van het beheer en de beveiliging als voornaamste barrière voor het opnieuw investeren in een mobiele dataoplossing.

Uitwisselen van ervaring

Het uitwisselen van ervaringen lijkt eenvoudigweg de beste manier om barrières weg te nemen. Dit werd al grootschalig gedaan op het Nationaal Mobility Event op 18 januari, waar meer dan 20 praktijk cases werden besproken en ervaringen tussen vakgenoten werden uitgewisseld.

Meer info over het onderzoek en gebruikersbijeenkomsten kunt u vinden op www.wishumobile.nl/onderzoek

---

Over WishUmobile

Als onafhankelijk media- en onderzoekbureau richt WishUmobile zich op de deelmarkt van mobiele dataoplossingen. Met haar online oriëntatie- en selectietrajecten, whitepaperplatform, marktonderzoeken, weblogging en RSS-feeds voorziet zij in de toenemende behoefte van de individuele eindgebruiker naar specifieke informatie op het gebied van mobiele data. Voor meer informatie kunt u de website van WishUmobile raadplegen: www.wishumobile.nl

WishUmobile is een label van Want2manage BV. Ook op het gebied van software beheertools en outsourcing is Want2manage actief. Kijk voor meer informatie op www.want2manage.nl.

- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (