Ministerie van Defensie

24-01-2006 10:16

DENNIS BEKKERS NEDERLANDS KAMPIOEN TAEKWONDO

Sergeant Dennis Bekkers is gisteren Nederlands kampioen Taekwondo geworden. Tijdens het in Nijmegen gehouden NK Sparring versloeg hij In de gewichtsklasse -67 kg in de finale Masoud Babrshkan met 7-5.

Na een bye in de eerste ronde verpulverde hij in zijn eerste gevecht Milton van Zeijl met 15-2. In de halve finale walste hij met een 18-2 overwinning eenvoudig over Soejon Pet heen. "Ik heb heerlijk geknokt vandaag", zei de Nederlandse Taekwondo van het Jaar na afloop. "Het betekent voor mij een mooie opstap in de richting van het US Open, medio februari in Dallas".

Later dit jaar hoopt Bekkers de Europese titel te pakken in Düsseldorf. Tot die tijd staan nog de Dutch Open, het Open Belgische en het Open Duitse kampioenschap op zijn programma. In 2005 won hij zilver op het EK en brons op het WK.

De beide andere taekwondoka's van de Defensie Topsport Selectie, elnt Virginia Lourens en elnt Dennis Mollet kwamen niet uit op het NK. Zij beëindigen per 1 april hun actieve topsportcarrière en zijn aan het aftrainen.