1e persbericht van dinsdag 24 januari 2006

Eindhoven, 24-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee mannen willen zonnepaneel weghalen.

De politie kreeg maandag rond 22.40 uur de melding dat twee mannen op de Van Oldebarneveltlaan een paal aan het doorzagen waren. Door een getuige werd verteld dat mannen een paal met een zonnepaneel hadden omgezaagd. Na een korte zoekactie door de politie werden twee mannen aangehouden die voldeden aan het signalement. Bij hen lag de paal en een zonnepaneel. Ook hadden de mannen een plastic tas bij zich met een zaag en ander gereedschap. De twee Eindhovense mannen in de leeftijd van 39 en 48 jaar zijn ingesloten voor verhoor.

Eindhoven: Man aangehouden na inbraak in auto

Een 32-jarige Eindhovenaar is maandagavond rond 23.20 uur aangehouden op de Lijmbeekstraat. Hij wordt verdacht van het inbreken in een auto. De politie kreeg een melding dat in de Lijmbeekstraat iemand zich verdacht ophield bij autos. De politie betrapte de man bij een auto waarvan het slot was opengebroken. De man is ingesloten voor verhoor.

Eindhoven: Fietsverlichtingscontrole

Dinsdag van 7.00 tot 8.00 uur heeft de politie op de Meerveldhovenseweg een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werden elf verbalen uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Helmond : Verkeerscontrole

Maandagmiddag heeft de politie in Helmond Centrum een verkeerscontrole gehouden. Er werden 32 verbalen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, waaronder geen gordel dragen, verlichting niet in orde en niet handsfree bellen in de auto.

Gemert: Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

Op de Peij is maandag rond 16.00 uur een 32-jarige man uit Gemert aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De politie zag de man in een auto rijden op de Oudestraat en wilde hem controleren. De man stopte niet maar reed met hoge sneldheid weg. Na een korte achtervolging kon de politie hem aanhouden op de Peij. De man was niet in het bezit van een rijbewijs, zijn auto was niet APK-gekeurd en niet verzekerd, ook bedreigde hij de politie bij zijn aanhouding. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Reusel-De Mierden: Man aangehouden na mishandeling zoon

Een 41-jarige man uit Reusel-De Mierden is maandagavond rond 23.30 uur in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 15-jarige zoon. Hij had de zoon een paar keer in het gezicht geslagen. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Rijbewijs kwijt na rijden met drank

Een 41-jarige Eindhovenaar moest dinsdag zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 2.30 uur op de Kempenbaan betrapt was op het rijden onder invloed. Hij blies 2.2 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.