Politie Gelderland-Midden

Jongen aangehouden na vernieling abri met vuurpijl
Publicatiedatum: 24-1-2006 11:49:28

Arnhem - Dankzij een tip van een alerte getuige heeft de Arnhemse politie maandagmiddag een veertienjarige jongen uit Arnhem kunnen aanhouden wegens vernieling. De knaap wordt ervan verdacht op de Groningensingel in zijn woonplaats een abri te hebben vernield met vuurwerk. Een getuige had dat gezien en waarschuwde de politie. Doordat er een goede persoonsbeschrijving van de knaap was opgegeven kon de jongen even later in de omgeving worden aangehouden. De jongen verklaarde later tegenover de politie dat hij niets met de vernieling te maken had. Hij is na verhoor weer vrijgelaten. De abri was door het ontplofte vuurwerk beschadigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Achtervolging gestrand door benzinegebrek

Publicatiedatum: 24-1-2006 11:48:59

Arnhem - Een 41-jarige bromfietser uit Arnhem heeft dinsdagochtend een achtervolging door de politie in zijn woonplaats moeten opgeven door benzinegebrek. De man wilde omstreeks vier uur in de ochtend aan een politiecontrole in de wijk Kronenburg ontkomen maar moest de vlucht staken omdat hij zonder benzine kwam te staan. Ook maakte de onfortuinlijke Arnhemmer een val. Vervolgens ging de man er te voet vandoor via de achtertuinen van woningen aan de Schepen Mijnschartstraat. Daar werd hij door de agenten achterhaald. De man werd aangehouden omdat hij er ook van verdacht werd onder invloed van alcohol te hebben gereden. Dat vermoeden werd later bevestigd: uit de ademanalyse bleek dat de Arnhemmer met 1,29 promille (tweeënhalf keer de norm) op zijn brommer had gereden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hennepkwekerij opgerold

Publicatiedatum: 24-1-2006 11:48:14

Velp - De politie van Velp heeft maandagmiddag in een bovenwoning in het centrum een hennepkwekerij opgerold. Daarbij is nog niemand aangehouden. Wel werden er ruim 370 hennepplanten en ruim drie kilo gedroogde hennep in beslaggenomen. Ook de gebruikelijke kwekerijapparatuur werd meegenomen. Volgens het energiebedrijf was er op een gevaarlijke manier illegaal stroom afgetapt om de kwekerij van energie te voorzien. De stroommeter is daarom uit het pand verwijderd. De hennepkwekerij was gevestigd op de zolder van de bovenwoning. Het onder de woning gelegen winkelbedrijf bleek niets met de kwekerij van doen te hebben. De politie was de hennepplantage op het spoor gekomen na anonieme tips. De opbrengst van de kwekerij zou volgens een schatting van de politie ongeveer 29.000 euro zijn. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijke voor het in bedrijf hebben van de hennepkwekerij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---