Gemeente Leeuwarden

Kerstbomenactie Kerstbomenactie

Ruim 5.300 kerstbomen ingezameld

Bron: (24-01-2006)
De gemeente Leeuwarden organiseerde samen met ruim twintig basisscholen de jaarlijkse kerstbomenactie. Op woensdag 4 januari 2006 zijn de kinderen gedurende enkele uren de stad en de dorpen ingegaan, op zoek naar afgedankte kerstbomen. Sommige kinderen zijn de dagen ervoor ook al druk aan de slag gegaan en hebben in sommige gevallen tientallen kerstbomen verzameld en thuis opgeslagen. De kerstbomen zijn door de gemeente bij de scholen opgehaald.

De leerlingen en hun docenten hebben weer hun beste beentje voorgezet. Ondanks het feit dat de inzameling in de kerstvakantie heeft plaatsgevonden, is er door veel scholen enthousiast deelgenomen. In totaal zijn er ruim 5.300 bomen ingezameld, weer iets meer dan in voorgaande jaren. Ingezamelde bomen worden versnipperd en gecomposteerd en komen voor het grootste deel terecht in het Leeuwarder groen.

De leerlingen hebben voor elke ingezamelde boom een sinaasappel en een lot ontvangen. Iedere school heeft een cadeaubon van EUR 20,- ontvangen, die is verloot onder de deelnemende leerlingen. De scholen ontvangen voor elke ingezamelde boom EUR 0,45. Hulde aan de basisscholen en hun leerlingen, die ook dit jaar weer een dag van hun kerstvakantie aan de inzameling besteed hebben!