Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 24-01-2006 o Nieuwsberichten district Eemland zuid

Oproep getuigen: beroving pizzabezorger

AMERSFOORT Op zaterdag 21 januari ontving de politie de melding dat omstreeks 21.30 uur een 17-jarige pizzakoerier was beroofd door twee onbekende mannen.

De jongen had de opdracht om pizzas te bezorgen op de Gravin van Burenlaan. Op het betreffende adres werd de jongen op de eerste etage overvallen door twee mannen met bivakmutsen. Ze bedreigden het slachtoffer met een mes en namen een klein bedrag aan geld van het slachtoffer af. Vervolgens ging het stel er rennend vandoor.

Het slachtoffer is door de beroving niet lichamelijk gewond geraakt. De politie stelt een buurtonderzoek in.

Signalement daders:

Mannen, ongeveer 20 jaar oud, tussen de 1.80 en 1.85 lang, normaal postuur. Beiden spraken Nederlands met een buitenlands accent. De daders droegen bivakmutsen tijdens de beroving.

De politie is op zoek naar getuigen of personen die meer informatie hebben over de beroving. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de recherche Amersfoort via tel. 0900-8844 of via de anonieme meldlijn, tel. 0800-7000.

Tasjesroof

AMERSFOORT Een 24-jarige vrouw uit Amersfoort is maandagavond omstreeks 23.00 uur van haar tas beroofd. Dat gebeurde toen zij over de Wessel Ilckenstraat fietste.

De vrouw werd aangesproken door een man die haar iets wilde vragen. Omdat zij het niet vertrouwde, fietste ze door. Daarop pakte de man haar schoudertas beet, waardoor zij met haar fiets viel. Daarop begon zij te gillen. Een buurtbewoner kwam op het gegil af en zag een man weghollen in richting van station Schothorst.

Getuigen die iets hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900-8844.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Een 30-jarige Amersfoorter is maandagvond aangehouden wegens rijden onder invloed.

De automobilist werd omstreeks 21.45 uur staande gehouden op het Stationsplein in Amersfoort. De eerste blaastest wees uit dat hij te veel op had. Uit de ademtest op het politiebureau bleek dat hij een alcoholgehalte had van 350 ug/l. Daarvoor en voor het feit dat hij geen rijbewijs kon tonen, kreeg hij bekeuringen. Omdat hij eerder was gepakt met te veel drank op achter het stuur, wordt een onderzoek naar zijn rijvaardigheid ingesteld.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT/LEUSDEN Met een onopvallende surveillanceauto heeft de Regionale Verkeersdienst maandag een verkeerscontrole gehouden in het gehele district Eemland zuid.

De controle vond plaats tussen 14.45 en 21.30 uur. De surveillanten schreven bekeuringen uit voor onder meer het hebben van een radardetector, snelheidsovertredingen, geen helm dragen op een bromfiets, gebruik maken van het verdrijvingsvlak, het niet volgen van de verplichte rijrichting, door rood rijden en zich niet kunnen legitimeren.

Vernieling auto op snelweg

AMESRFOORT Een 28-jarige Utrechter is aangehouden op verdenking van vernieling van een auto.

Een politieagent in burger zag hoe de verdachte op de Rijksweg A28 ter hoogte van Soesterberg waar het verkeer tot stilstand kwam - uitstapte en een deuk trapte in een andere auto. Vervolgens lichtte deze agent zijn geüniformeerde collegas in en zette zelf de achtervolging in. De rit ging richting Utrecht, en vervolgens via de A27 richting Hilversum. Bij de afslag Maarssen kon de man tot stoppen worden gebracht.

De bestuurder werd aangehouden. Hij legde een bekentenis af. Hij verklaarde kwaad te zijn geworden vanwege het verkeersgedrag van de andere bestuurder. Na verhoor kon de Utrechter naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.