Politie Gelderland-Zuid

Opgelicht met monstertje houten plaat

Groesbeek, 24-01-2006 o Een 27-jarige medewerker van een bedrijf is 1500 euro kwijt voor een monstertje van een partij van 100 berken multiplexplaten.

Donderdag 12 januari kwam een man het bedrijf binnen die handgrepen bestelde. De man vertelde dat hij zelf een bedrijf had in Groesbeek. Voorts vertelde hij dat hij via een kennis een partij van 100 berken multiplexplaten te koop wist voor een prijs van 17,50 per plaat.

De medewerker overlegde met zijn baas en bood 1500,-- voor de platen. De man, die zich ook met zijn naam bekend maakte wilde graag contant geld hebben. Op zaterdag 21 januari zouden de platen geleverd worden. De medewerker van het Goesbeekse bedrijf ontmoette de man die zaterdag rond 14.00 uur op de Nieuweweg en samen reden zij in een auto met aanhanger naar de opslagloods waar de platen zouden staan. Voordat zij bij de loods waren vroeg de man op de Cranenburgsestraat ter hoogte van de Jonkershof te stoppen omdat hij eerst de sleutel van de opslag bij de kennis moest halen. Even later kwam hij terug en vroeg om het geld omdat de eigenaar eerst het geld wilde hebben. De medewerker overhandigde dat aan de man die vervolgens weer terug liep, kennelijk om het geld weg te brengen. De medewerker zag de man echter niet meer terug. Het was zijn eigen geld dat hij voor zijn baas even voorgeschoten had.

Signalement
De oplichter is een blanke man van ongeveer 35 tot 40 jaar oud. Zijn lengte is 1,75 1,80 meter lang. Hij had zwart achterover gekamd haar en een kalende kruin. Hij had een zwarte snor en bruine ogen. Hij was gekleed in een pantalon en een korte donkere jas. Hij zag er goed verzorgd uit en sprak met een Limburgs accent.

De politie zoekt deze man.