RTL Group


Moeder vermoorde meisje Kelly legt volgens ex-advocaat bekentenis af

EDITIE NL ONTHULT NIEUWE ONTWIKKELINGEN IN MOORDZAAK

Monique G. heeft volgens haar voormalige advocaat bij de politie een volledige bekentenis afgelegd voor de moord op haar zesjarige dochter Kelly Pelkman. Dat verklaart mr. E. Corsten vanavond in het RTL 4-programma Editie NL. Volgens Corsten staat de vrouw nog steeds achter haar daad en is de voorlopige conclusie van de districtspsychiater dat Monique G. een psychose had.

De voormalig raadsman van Monique G. meldt verder in Editie NL dat de op verdenking van moord gearresteerde vrouw haar dochter Kelly met slaapmiddelen heeft gedrogeerd en vervolgens haar luchtwegen heeft afgesloten door er een hand op te leggen.

Ook wat zich na de moord heeft afgespeeld komt in de uitzending naar voren. Zo stelt de advocaat dat Monique G. na haar daad contact zocht met haar vriendin en dat de twee vrouwen vervolgens besloten zich samen van het leven te beroven. In een caravan hebben zij vervolgens hun polsen doorgesneden. Beide vrouwen overleefden de zelfmoordpoging en zijn aangehouden. Justitie onthoudt zich van commentaar.

Uitzending: RTL 4, Editie NL, vanavond tussen 18.10 en 18.30 uur.

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse van de persdienst van RTL Nederland, via telefoon (035-6718933) of email jasper.teijsse@rtl.nl

© 2006 RTL Nederland / IP