Politie Groningen

Persberichten dinsdag 24 januari 2006

Provincie Groningen, 24-01-2006

Ranum (Winsum): autos zwaar beschadigd bij botsing

Bij een botsing op de kruising van de Provincialewegen bij Ranum zijn maandagmiddag twee autos zwaar beschadigd. De beide bestuurders, respectievelijk een 20-jjarige inwoonster van Groningen en een 25-jarige inwoonster van Eenrum bleven ongedeerd. Het ongeval ontstond doordat de inwoonster van Groningen , komende uit de richting Baflo geen voorrang verleende aan de andere automobiliste, die uit de richting Winsum de kruising naderde. Een bergingsbedrijf heeft de beide autos afgevoerd. Gezien de schade zijn de beide kentekenbewijzen door de politie ingevorderd.

Controle verlichting

De politie heeft maandagmorgen in de omgeving van Pasop, Midwolde en Tolbert tientallen fietsers gecontroleerd op het voeren van de juiste verlichting. In 1 geval bleek de betreffende fietser de zaak niet goed voor elkaar te hebben. Hij kreeg een bekeuring. In de omgeving van Delfzijl en Appingedam werden maandagavond ruim 50 fietsers gecontroleerd. In alle gevallen was de verlichting in orde. Een bromfietser kreeg een bekeuring voor een kapot achterlicht (35 Euro).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Briltil, Hoendiep OZ : aantal geregistreerde voertuigen: 98, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Niezijl, Rijksstraatweg : aantal geregistreerde voertuigen: 1490, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Eenrum, Mensingeweersterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 56, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, Egypteneind : aantal geregistreerde voertuigen: 548, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten, Blijhamsterweg : aantal geregistreerde voertuigen: 1481, aantal overtredingen: 105, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: verkeerscontrole

Aan de Pleiadenlaan in Groningen is maandagochtend gecontroleerd op roodlicht. Er zijn 120 fietsen, 15 bromfietsen en 78 autos gepasseerd. Daarbij zijn 19 bekeuringen voor rijden door roodlicht uitgedeeld en één voor het niet dragen van een autogordel.

Maandagmiddag is aan de Nieuwe St. Jansstraat een soortgelijke controle gehouden. Hierbij zijn 350 fietsen, 20 bromfietsen en 40 autos gepasseerd. Er zijn 21 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 20 voor het niet stoppen voor een rood verkeerslicht en één voor het niet dragen van een autogordel.

Groningen: beschonken snorfietser betrokken bij aanrijding

Maandagavond zijn op de kruising Poelebrug Nieuweweg een snorfiets en een bromfiets met elkaar in botsing gekomen. Beide voertuigen waren rondom beschadigd. De bestuurder van de bromfiets is met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG. De andere bestuurder is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Daar bleek dat hij te veel had gedronken (1,2 promille). Hij werd heengezonden met een rijverbod van enkele uren. De politie maakt proces verbaal op.

Groningen: vrachtwagen verliest lading

Op de weg der Verenigde Naties is een vrachtwagen maandagmiddag een aantal houten platen verloren. Blijkbaar was de lading onvoldoende stevig bevestigd. De bestuurder kreeg hiervoor een proces-verbaal. Het overige verkeer heeft enige tijd hinder ondervonden van het voorval, doordat de politie een rijstrook tijdelijk af moest sluiten. Daarmee kon worden verkomen dat er schade ontstond aan andere voertuigen.

Groningen: aanhouding bij controle afvaltransport

Ter hoogte van het Emmaplein is maandagmiddag een bestelauto met aanhangwagen aangehouden. Met de aanhangwagen werd sloopafval vervoerd. Bij naweging bleek dat de aanhangwagen veel te zwaar was beladen: 3000 kg in plaats van de maximale toegestane 1770 kg. De lading was ook niet afgedekt. Voor het te zwaar beladen van de aanhangwagen en het niet afdekken van de lading, heeft de bestuurder een proces-verbaal gekregen.

Groningen: controle leidt tot inbeslagname auto

Bij een controle in de nacht van maandag op dinsdag aan de Hoekstraat zijn een bestuurder van een personenauto en zijn bijrijder aangehouden. De bijrijder werd aangehouden voor het kapot gooien van een bierfles vanuit de auto. Bij de bestuurder werd een blaastest afgenomen. Na de ademanalyse werd een promillage van 1,3 geconstateerd, waar 0,5 maximaal is toegestaan. Bovendien bleek het voertuig niet verzekerd te zijn. Het voertuig is in beslag genomen.