Nieuwsbrief 24 januari 2006
Aanmelden nieuwsbrief

Jaarlijks volume nadert 30 miljoen ton

Railion Nederland heeft in 2005 circa 29,2 miljoen ton goederen per spoor vervoerd, een record. Het is ruim 6,5 % meer dan in 2004. In 2006 zet Railion het beleid voort om het wagenladingverkeer te concentreren op 6 grote industriële centra in Nederland. Dat vertaalde zich al in een verhoging van de bezettingsgraad van het wagenladingnetwerk van 72% in 2004 naar 74% in 2005.

Als de spoortax de vergoeding voor het gebruik van de railinfrastructuur de komende 6 à 7 jaar zich gematigd ontwikkelt, zet die groei zich de komende jaren versterkt door. Dan zal het bedrijfsleven, via onder meer de Betuweroute, de modaliteit spoor steeds meer weten te benutten. Deze verwachting sprak algemeen directeur van Railion Nederland, Carel Robbeson, uit op de nieuwjaarsreceptie in de Rotterdamse Kuip.

Containershuttle Rotterdam Wels

Sinds januari rijdt 6 dagen per week een nieuwe containershuttle tussen Rotterdam en het Oostenrijkse Wels. Operator is Intercontainer Austria. Het bedrijf werkt nauw samen met het Duitse Kombiverkehr. Railion Nederland verzorgt de tractie. Vanaf 6 februari gaat de shuttle naar het Slowaakse Sladkovicovo 4 maal per week rijden. Op dit moment rijden deze treinen 2 keer per week.

Railion Nederland is onderdeel van DB Logistics, de transport en logistiek divisie van Deutsche Bahn AG.