AutoRai

Toyota opent uitbreiding Technical Centre in België

(1/24/2006)
Toyota neemt vandaag de uitbreiding van het Technical Centre in Zaventem officieel in gebruik. De uitbreiding maakt onderdeel uit van het beleid design en productontwikkeling van producten voor de Europese markt te concentreren in Europa.
Het Technical Centre zal zich vooral bezig gaan houden met de ontwikkeling van de complete carrosserie van alle toekomstige Toyotaâs voor Europa. Om er zeker van te kunnen zijn dat alle modellen van Toyota en Lexus voldoen aan de behoeften van de Europese klanten, neemt het Technical Centre de ontwikkeling van de carrosserie, het onderstel en de elektronische systemen voor zijn rekening. Net zoals het selecteren en testen van materialen en componenten, het opstellen van de criteria waaraan de motoren moeten voldoen en het optimaliseren van de rijeigenschappen van alle modellen van Toyota.

Het Technical Centre, waar in totaal ⬠130 miljoen in geïnvesteerd is, biedt momenteel werk aan 580 medewerkers. De Europese Purchasing en Product Engineering-activiteiten vinden eveneens onderdak in het Centre en zullen mee blijven groeien met de toenemende productieactiviteiten en âcapaciteit.

Bij de openingsplechtigheid, die werd bijgewoond door de Belgische premier Guy Verhofstadt en de Europese Commissaris voor Wetenschap en Research, Janez Potocnik, vertelde Shinichi Sasaki, President en CEO van Toyota Motor Europe: âDe uitbreiding van onze R&D-activiteiten is cruciaal voor onze groei in Europa, omdat ze een belangrijke bijdrage leveren aan de garantie dat onze Europese klanten kunnen rekenen op superieure kwaliteit en op autoâs die speciaal zijn afgestemd op hun specifieke behoeften.

In februari 2004 maakte Toyota bekend nog eens ⬠75 miljoen in het Technical Centre te gaan investeren en ongeveer 200 extra technici in dienst te zullen nemen. De extra investering viel uiteen in nieuwe gebouwen (⬠30 miljoen) en het opzetten van nieuwe test- en evaluatiefaciliteiten (⬠45 miljoen).

Voor het negende achtereenvolgende jaar realiseerde Toyota een verkooprecord in Europa, met 964.208 afgeleverde autoâs â een toename van 5% vergeleken met het voorgaande jaar. Verder produceerde Toyota 638.000 autoâs, 588.000 motoren en bijna 337.000 transmissies in zijn fabrieken in Groot-Brittannië, Frankrijk, Turkije, Polen en Tsjechië. Voor 2006 is de doelstelling die Toyota geformuleerd heeft meer dan 1.000.000 eenheden af te zetten in Europa en de maximale productiecapaciteit te benutten om 806.000 autoâs, 860.000 motoren en 575.000 transmissies te produceren in de acht fabrieken in Europa.

BedrijfsautoRAI.nl