Gemeente Putten

Verspreiding Afvalwijzer 2006

---

Putten, 23 januari 2006

Woensdag 25 januari 2006 wordt de Afvalwijzer 2006 huis-aan-huis verspreid. Dit gemeentelijke informatieboekje geeft informatie over de afvalinzameling van de gemeente Putten.

Bij de adressen met een nee/nee-sticker wordt de afvalwijzer niet bezorgd. Inwoners van Putten die de afvalwijzer niet hebben ontvangen, kunnen deze tijdens de openingstijden halen bij de receptie van het gemeentehuis (op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur). Ook kunnen zij de afvalwijzer raadplegen via de gemeentelijke website (www.putten.nl).

De opzet van de afvalwijzer is iets gewijzigd ten opzichte van vorig jaar om het zoekgemak en de leesbaarheid te verbeteren. Zo is o.a. op de voorzijde een inhoudsopgave opgenomen, zijn de diverse afvalstromen beter gerubriceerd en er is duidelijker uitgelegd hoe de aangeboden afvalstromen worden hergebruikt.

Geen gescheiden inzameling van restafval en gft-afval in het buitengebied

Vanwege het zeer geringe aanbod van groente-, fruit- en tuinafval in het buitengebied en de hoge inzamelkosten daarvan is besloten het restafval en het gft-afval niet meer gescheiden in te zamelen.

Het ingezamelde gft-afval in het buitengebied werd voorheen verzameld in een container die achter de vuilniswagen was bevestigd, zodat de route maar éénmaal gereden hoefde te worden. Vanwege de aangescherpte Arbo- en veiligheidsnormen is dit niet meer mogelijk. De VROM-inspectie, regio Oost in Arnhem heeft - vooruitlopend op de nieuwe milieuwetgeving waarin gemeenten meer (beleids)vrijheid krijgen om zelf te beslissen over gescheiden inzameling van huishoudelijk afval - ontheffing gegeven van de verplichting tot het gescheiden inzamelen van restafval en gft-afval in het buitengebied van Putten.