PERSBERICHT - 2006-01-24

Actieve vakanties voor kinderen alleen

Wandelen, fietsen, zwemmen, kanoën, abseilen, mountainbiken, surfen, kiten, duiken, parapenten, abseilen, karten, skaten, kajakken, canyoing of snorkelen. Het actieve vakantieaanbod voor ouders met kinderen is legio in de nieuwe brochure Doen! van touroperator Sindbad Reizen.

Men heeft keuze uit individuele vakanties of groepsreizen waarbij men met meerdere gezinnen op vakantie gaat. De groepsreizen worden begeleid door Sindbad reisleiders. Nieuw zijn de Kids-Only groepsvakanties voor jongeren: ouders gaan niet mee! Afhankelijk van de vakantie overnacht men in tent, hotel, appartement of vakantiehuis. De bestemmingen zijn Nederland, Denemarken, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Cyprus, Griekenland en Turkije. Een exemplaar van de Doen! brochure kan opgevraagd worden bij Sindbad Reizen, Het Tolhuis, Buiksloterweg 7a, 1031 CC Amsterdam, tel: 020 - 521 84 50, e-mail info@sindbad.nl of www.sindbad.nl. De gids ligt ook bij geselecteerde reisbureaus.
Dichtbij of verder weg
Op bladzijde 1 van de brochure staat een praktisch overzicht van alle reizen, met vermelding van bestemming, accommodatie, rondreis of standplaats, activiteiten, leeftijdscategorie en in welke periode de vakantie plaatsvindt. Zo wordt in het Franse Dordogne een 8-daagse vakantie aangeboden waarbij men overnacht in luxe ingerichte tenten op een kasteeldomein: fiets-, wandeltochten en diverse kinderactiviteiten staan op het programma. In de Kop van Overijssel kunnen gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar naar keuze 3 of 4 dagen op vakantie in een verbouwde boerderij in Giethoorn. Een rondvaart met een fluisterboot door de grachten van Giethoorn, wandelingen en kanoën staan onder meer op het programma.

Verder van huis worden bijvoorbeeld het mooie dorpje Tochni in Cyprus aangeboden: 8 dagen wandelen, fietsen, bezoek aan kinderboerderij, kaasmakerij en zwemmen staan onder meer op het programma. Een groepsreis voor families met kinderen vanaf 7 jaar is beschikbaar naar het Reuzengebergte in Tsjechië; men overnacht in een tot een familiehotel omgebouwd voormalig kuuroord; een kompasloop, kanotocht, bezoek aan dierentuin, kabelbaan en optionele bezoek aan Praag staan op het programma. Het hotel beschikt over volleybalveld, natuurzwembad, tennisbaan.
Kids-Only: ouders gaan niet mee!
Voor kinderen die zonder hun ouders maar met leeftijdsgenoten op vakantie willen biedt Sindbad Reizen verschillende vakanties aan in vier leeftijdscategorieën: kinderen van
7-10 jaar en 10-13 jaar en jongeren van 13-15 jaar en 15-19 jaar. Alle Kids-Only vakanties worden begeleid door deskundig personeel. Zo kunnen kinderen in de leeftijd van 10-13 jaar in juli en augustus op vakantie naar Vorden om te parapenten, duikles, vlotvaren, abseilen, mountainbiken, klimmen, basketbal, volleybal en meer. Verblijf is in het vakantiehuis t Biesterveld waar ook s avonds leuke programmas worden georganiseerd. Kinderen in de leeftijd van 7-10 jaar kunnen in juli en augustus op vakantie naar Lunteren in Gelderland; ze kunnen kiezen uit een Adventure programma (met onder meer schatkaart zoeken, duikles, survivalparcours) of Big Adventure waarbij ze ook nog eens gaan bivakkeren, in de openlucht slapen en de challenge baan moeten trotseren. Verblijf is in het vakantiehuis De Poelakker. De touroperator is aangesloten bij de brancheorganisatie ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.