Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Bekende Nederlanders willen geen diertesten voor hondenvoer:

Galadiner voor honden en hun bekende baasjes

Geachte redactie,

Op 31 januari, om 11.00 uur protesteren Bekende Nederlanders samen met hun hond(en), door deelname aan een speciaal galadiner, tegen diertesten voor hondenvoer. Zij ondersteunen hiermee de Vereniging Proefdiervrij die al geruime tijd aandacht vraagt voor deze problematiek. Graag nodigen wij u uit dit ludieke galadiner bij te wonen.

Bekende Nederlanders waaronder Jort Kelder, Georgina Verbaan, Bridget Maasland, Tatjana Simic, Robert Schoemacher, Marijke Helwegen, Henk Schiffmacher, Louise van Teylingen, Paula Udonek, Donna Linton en Kristina Bozilovic zullen tijdens een speciaal chique galadiner in de sfeervolle 18e eeuwse stijlkamer van 'Heren aan de Gracht' te Amsterdam samen met hun hond(en )genieten van een diner zonder dierproeven. Het (honden)galadiner bewijst dat het mogelijk is om proefdiervrij dierenvoer te maken.

Nog altijd worden honden gebruikt om hondenvoer te testen. Deze experimenten variëren van smaaktesten tot ingrijpende dierproeven, zoals het aanbrengen van een kunstmatige opening

vanuit de darmen of maag (een zogenaamde canule). Hoewel smaaktesten op zich onschuldig lijken, mag niet vergeten worden dat deze honden hun hele leven in laboratoria moeten slijten.

Aan deze diertesten moet een einde komen! Voor Proefdiervrij én een groot aantal bekende en onbekende Nederlanders is dit onacceptabel. Alternatieven zijn er. Dat bewijzen de merken die wel proefdiervrij hondenvoer leveren.

Wij hopen u tijdens dit ludieke galadiner te ontmoeten. U kunt uw komst melden per e-mail:

info@vanoort.nu. of via telefoonnummer 070 - 3691700.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Marielle van Oort, via tel. 06 53770326.

Adresgegevens, routebeschrijving ontvangt u bij aanmelding,

Met vriendelijke groet,

Vereniging Proefdiervrij

Marja Zuidgeest

Directeur