Gemeente Cromstrijen


26-01-2006

Inloopavond baggerspeciedepot
Hollandsch Diep

Rijkswaterstaat organiseert dinsdag 31 januari 2006 en woensdag 1 februari een inloopavond over het project Baggerspeciedepot Hollandsch Diep. Omwonenden van het Hollandsch Diep en andere belangstellenden kunnen tussen 17.00 en 21.00 uur informatie krijgen over de werkzaamheden van en vragen stellen over het baggerspeciedepot. De voorbereidingen voor de bouw van het depot zijn deze maand begonnen.

De inloopavond op 31 januari vindt plaats in het Cultureel centrum de Ankerkuil, Steenweg 52, 4781 AR Moerdijk. De inloopavond van 1 februari vindt plaats in het Dorpshuis, Stockholmplein 6, 3291 TP in Strijen. Medewerkers van Rijkswaterstaat en van de uitvoerende partij, aannemerscombinatie Van Oord/Boskalis, zijn aanwezig om vragen van belangstellenden te beantwoorden.

Het project Baggerspeciedepot Hollandsch Diep bestaat uit het maken van een depot voor vervuilde baggerspecie met een bergingscapaciteit van minimaal 10 miljoen kubieke meter. Hiervoor wordt een put gegraven tot ongeveer 40 meter beneden NAP. De vrijkomende grond wordt gebruikt voor het aanleggen van een ringdijk, een voorzieningenterrein, de uitbreiding van het natuurgebied Sassenplaat en het saneren door het afdekken van 500 hectare verontreinigde bodem in het Hollandsch Diep West.