Staatsbosbeheer

uitnodiging voor de pers, 26 januari 2006

Geachte heer/mevrouw,

De Oostvaardersplassen is een bijzonder natuurgebied. Nationaal en internationaal geldt het gebied als vlaggenschip voor natuurontwikkeling. De invloed van de mens is beperkt in het gebied. Dinsdag 31 januari is het gebied tien jaar in beheer bij Staatsbosbeheer.

Onlangs uitgevoerd recreatieonderzoek door Stichting Recreatie leert ons dat bezoekers bijzonder positief zijn over het gebied. Uitspraken als indrukwekkend en overweldigend waren geen uitzondering tijdens interviews. Vooral de ongereptheid, de soortenrijkdom aan vogels en de grote grazers worden als bijzonder ervaren. Driekwart van de ondervraagden vindt het goed voor de natuur of passend dat kadavers blijven liggen. Recreanten hebben bovendien begrip voor de beperkte openstelling.

Staatsbosbeheer organiseert maandag 30 januari a.s. een persexcursie in de Oostvaardersplassen. Tijdens deze excursie wordt het recreatieonderzoek gepresenteerd en kijken we terug op 10 jaar Oostvaardersplassen.

We nodigen u van harte uit aan deze excursie deel te nemen.

Het programma is als volgt:
9.45 uur: Ontvangst in het kantoor van Staatsbosbeheer aan de Kitsweg 10.00 uur: Welkom door boswachter Hans Breeveld 10.05: Presentatie recreatieonderzoek door Rob Berkers van Stichting Recreatie
10.20 uur: Excursie Oostvaardersplassen o.l.v. boswachter Hans Breeveld
12.30 uur: Lunch met broodjes
13.00 uur: Afsluiting

Adres:
Kantoor Staatsbosbeheer
Kitsweg 1
8218 AA LELYSTAD
Tel. 0320 - 253 483

U kunt zich telefonisch aanmelden bij Joke Bijl, tel. 06 1250 78 20 of Angelique van Helvoort, tel. 06 5178 76 02.
Ook in het weekend beantwoorden wij uw telefoontje en kunt u zich aanmelden.

We hopen u a.s. maandag te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Joke Bijl
Angelique van Helvoort
Persvoorlichting Staatsbosbeheer