Gemeente Voorschoten

Persberichten - Voorleesdagen in Voorschoten
Uitgebracht op: donderdag 26 januari 2006

Van dinsdag 31 januari t/m zaterdag 11 februari vinden De Nationale Voorleesdagen 2006 plaats. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Het officiële startmoment is ditmaal het Nationale Voorleesontbijt op dinsdag 31 januari met voorlezende filmhelden. Veel scholen hebben een eigen variant op het voorleesontbijt en nodigen plaatselijke bekendheden uit om te komen voorlezen. Zo ook in Voorschoten.

Op dinsdagmorgen 31 januari om 8.45 uur leest burgemeester Verver voor aan kinderen uit de laagste groep van de Fortgensschool aan de van Beethovenlaan 10a. Dezelfde morgen om 9.00 uur gaan wethouders Verschoor en Horlings voorlezen op basisschool de Vos.

Wethouder Verschoor leest voor op de locatie aan de Marijkelaan en wethouder Horlings op de locatie in Starrenburg. Maar ook de commandant van de brandweer, Pieter Bouter doet mee. Hij is te beluisteren op woensdag 1 februari in de bibliotheek. Daar leest hij van 14.30 tot 15.00 uur voor bij kinderen van drie tot en met zes jaar.


- einde bericht -