Landstede


Brandweerman leest peuters voor over zijn werk

Het is te hopen dat er geen brand uitbreekt in Ommen op dinsdagochtend 31 januari. De brandweer heeft namelijk eigenlijk helemaal geen tijd om te blussen. Ze hebben een veel belangrijker klus: het voorlezen voor de kinderen van Landstede Kinderopvang.

Landstede Kinderopvang Ommen doet mee aan het Nationale Voorleesontbijt. Het nationale thema is Popsterren, maar omdat de twaalf kinderen van 3 en 4 jaar hier nog niet zoveel mee hebben, heeft de leiding de brandweer gekozen als invalshoek. Een brandweerman kan net zo goed een idool zijn als een popster.

De brandweerman arriveert in een echte brandweerauto. De kinderen mogen de brandweerauto bekijken en er misschien wel in klimmen. Vervolgens leest de brandweerman van 9.30 tot 10.30 uur verhalen voor over onder andere natuurlijk de brandweer.

Landstede wil middenin de samenleving staan en zoekt daartoe de samenwerking met andere organisaties. Met een project als het Voorleesontbijt laat de Kinderopvang in Ommen de peuters, zo klein als ze zijn, op een speelse wijze kennis maken met zaken die buiten hun eigen, nog kleine leefomgeving spelen. En wat is er spannender dan een echte brandweerman en zijn auto live van dichtbij te kunnen bekijken.

Landstede Kinderopvang