Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 27 januari 2006, no. 20

Vervolg Samen-Stadgesprekken Diversiteit

De gemeente Eindhoven voert de komende weken vier â Vervolg Samen-Stadgesprekken Diversiteitâ met inwoners met verschillende culturele en etnische achtergronden, en het maatschappelijk middenveld.

Het eerste van de reeks gesprekken is op dinsdag 31 januari a.s. in het Stadhuis. Het gesprek heeft de vorm van een rondetafelgesprek. In deze tweede ronde wil de wethouder praten over de inhoud van 'Samen beter, beter Samen', en over wat het beleid precies betekent.

Ruim een jaar geleden hield de gemeente met meer dan honderd inwoners van Eindhoven uit meer dan 16 verschillende culturen, gesprekken over de toekomst van onze stad. Die gesprekken waren de basis voor het diversiteitsbeleid âSamen beter, beter Samenâ dat in 2005 door de Eindhovense gemeenteraad is vastgesteld.

Om input te krijgen voor een adequate uitwerking van dit beleid, houdt wethouder Kuppens in deze tweede ronde gesprekken met het maatschappelijk middenveld en inwoners met verschillende achtergronden. Daarnaast zijn de leden van de werkgroep diversiteit en deelnemers van de Eindhovense politiek uitgenodigd. Aan elk gesprek nemen maximaal dertig personen deel.

Ook wil de wethouder overleggen over hoe nu samen het beleid verder vorm te geven. Eindhoven is een multiculturele en daardoor een succesvolle stad!
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven