Gemeente Amsterdam

Het grote voorleesontbijt, Amsterdam

27 januari 2006

Voorlezen aan kinderen is belangrijk en natuurlijk ook heel erg leuk. Om voorlezen te bevorderen worden De Nationale Voorleesdagen gehouden, te beginnen met Het Grote Voorleesontbijt op dinsdag 31 janurari. In Amsterdam komen dan filmhelden de allerkleinste voorlezen.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar het is natuurlijk boven alles erg leuk.

Van dinsdag 31 januari t/m zaterdag 11 februari zijn De Nationale Voorleesdagen 2006, met als landelijke aftrap Het Nationale Voorleesontbijt op dinsdag 31 januari.

Voorlezerige filmhelden

Het thema dit jaar zijn filmhelden. Die zijn in Amsterdam erg ´voorlezerig´. Bij de Amsterdamse kinderdagverblijven van uk komen onder meer Huub Stapel (Amsterdamned, Johan) en Waldemar Torenstra (De Band, Lieve Lust) de allerkleinste voorlezen. De kinderen van Basisschool De Avonturijn in De Pijp worden voorgelezen door Floris-heldin Birgit Schuurman.

Ook op ander plekken in de stad nemen filmhelden en andere bekende Nederlanders kinderen op schoot en duiken dan heerlijk in een boek.

Lange Frans las voor in 2005