TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 30-01-2006

Televisie
opgelicht
Uitzending dinsdag 31 januari
Nederland 2 - 21.17 uur

rijschool mentor uit leiden plots opgeheven

Maanden verdien je met een baantje extra geld naast je studie. Al het verdiende geld zet je opzij om je rijlessen te kunnen betalen. Dan komt de dag dat je je bij een rijschool aanmeldt, en dat loopt het anders dan je vantevoren had gedacht...

Rijschool Mentor uit Leiden bestaat sinds 2003. De zaak loopt prima en heeft goede toekomstperspectieven. Tot augustus 2005. Eigenaar Uysal moet zijn dienstplicht in Turkije vervullen en besluit de zaak te verkopen aan Ganput, een rij-instructeur die bij Uysal in dienst was. Deze overname vindt plaats in september 2005, maar al na een paar dagen is rijschool Mentor opgeheven. Leerlingen krijgen geen lessen meer, terwijl hier al wel voor is betaald. Ook worden de salarissen van rij-instructeurs niet meer betaald.

Ganput en Uysal beschuldigen elkaar van oplichting. Uysal zou de zaak vol lopende schulden hebben doorverkocht aan Ganput. Voor Ganput reden om de zaak op te heffen omdat het niet rendabel bleek. Uysal beweert dat Ganput de zaak zomaar opgeheven heeft en hem nooit heeft betaald voor de zaak. OPGELICHT dook in deze zaak en zocht het uit.

Verder: de uitvaartbranche is in trek. Er zijn ontzettend veel mensen die in deze sector willen werken. Maar er is ook veel concurrentie. Als er dan een cursus wordt aangeboden die veel goedkoper is dan alle andere en die ook nog uitzicht biedt op een baan, tja, wat houdt je dan nog tegen? De heer Bouwhuis is zo iemand maar hij blijkt niet eerlijk... OPGELICHT spreekt met teleurgestelde cursisten. We bestudeerden ook het lesmateriaal eens aandachtig. Tot onze grote verbazing troffen wij daarin het logo van het STIVU aan. Wij maken een afspraak met Henk Bouwhuis en de ontmoeting leggen we vast met de verborgen camera.